Tres pel·lícules amb participació de TV3 nominades als Premis CEC

El Círculo de Escritores Cinematográficos ha anunciat els llargmetratges i professionals nominats a la 72a edició dels Premis CEC. Tres pel·lícules amb participació de TV3 han tingut nominacions en diferents categories: Emma Suárez, per "La propera pell" (millor actriu secundària); Miki Esparbé, per "El rei borni" (actor revelació), i Sílvia Pérez Cruz, per "Cerca de tu casa" (actriu revelació). Els Premis CEC es lliuraran el 30 de gener als cines Palafox de Madrid.

La pel·lícula "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campos, narra la història d'un adolescent desaparegut que torna a casa després de vuit anys quan tothom el donava per mort. El jove es reincorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. A poc a poc, sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor. És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films amb la col·laboració de TV3, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

"El rei borni", de Marc Crehuet, és l'adaptació cinematogràfica de la seva exitosa obra teatral homònima. Aquesta comèdia negra amb una certa dosi de drama pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i sovint incoherent. Què passaria si es trobessin en un sopar un antiavalots i un manifestant a qui el policia ha deixat borni amb una pilota de goma? En temps de crisi i de grans estafes, la frustració i el descontentament són sentiments generalitzats entre la població, i la violència defensiva del sistema sembla més injusta que mai. Tanmateix, és difícil pensar que un antiavalots, que exerceix la violència "legal", sigui conscient de la càrrega negativa del seu rol social. És una producció de Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i TV3, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Eduard Cortés és el director de "Cerca de tu casa", drama en format musical sobre la bombolla immobiliària que va esclatar a Espanya l'any 2007; un veritable tsunami que va deixar sense habitatge milers de persones. La trama del llargmetratge, protagonitzat per Sílvia Pérez Cruz, ofereix diferents situacions de lluita, solidaritat i esperança. Com la història de la Sònia, una jove de 30 anys que, després de perdre la feina, no pot fer front al pagament de la hipoteca i és desnonada; o la d'un empleat de l'oficina del banc que s'enfronta al drama de deixar sense casa els seus veïns de tota la vida. És una producció de Bausan Films amb la col·laboració de TV3 i TVE.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut