Tot a punt per a la "Supernit a les biblioteques", que se celebrarà demà a 277 biblioteques de tot Catalunya

Demà, divendres, entre les 20.00 i les 21.00, milers de súpers participaran a la "Supernit a les biblioteques". Abans, s'hauran d'haver inscrit en alguna de les 277 biblioteques de tot Catalunya que demà acolliran aquesta activitat multitudinària de foment de la lectura. Els súpers participaran en diferents activitats per ajudar la Nenúfar i la Matoll, les elfes de la família del Super3, a sortir de la superbiblioteca on s'han quedat tancades. Aquesta iniciativa per al foment de la lectura entre el públic infantil s'emmarca en la col·laboració entre el Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han organitzat, per a demà, divendres, la "Supernit a les biblioteques" públiques, per tal de promoure la lectura entre el públic infantil. La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes que hi participin ajudaran la Nenúfar i la Matoll perquè puguin sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3 on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla.

207 municipis i prop de 277 biblioteques municipals oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta (per a la qual es recomana inscripció prèvia), gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Supernit és el colofó d'una de les històries creades pel Super3 i que des finals d'abril s'ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat i a l'aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3, i que, fins i tot, tindrà al web un videojoc creat expressament per a l'ocasió.

El final de l'aventura protagonitzada per la Nenúfar i la Matoll arribarà demà al vespre, quan els lectors infantils podran participar-hi des de la seva biblioteca pública més propera per ajudar les seves heroïnes a escapar-se de la biblioteca de la casa del Super3 on estan tancades.

TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d'aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s'emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

 

La trama de la "Supernit a les biblioteques"

La història d'aquesta trama de la família del Super3 va començar quan la Nenúfar i la Matoll eren a la Superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes. La Nenúfar llegia contes de fades i unicorns i, la Matoll, de bruixes i dracs. De sobte, van sentir un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, van intentar obrir la porta, però estava tancada. Ho van tornar a intentar amb totes les seves forces, però ni la Nenúfar ni la Matoll la van poder obrir. Just en aquell moment, per sota la porta, va entrar una misteriosa nota, signada pel Sr. Pla i el seu ajudant, el Rick, que les havien tancat dins la biblioteca i van posar a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L'única manera d'obrir aquest cadenat era resoldre quatre enigmes. Les solucions d'aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat.

A partir d'aquest moment, la Nenúfar i la Matoll van buscar i rebuscar per tots els llibres, contes i històries de la seva biblioteca la resposta dels enigmes. Després d'uns dies tancades, la Nenúfar i la Matoll només han pogut resoldre els dos primer enigmes i ara necessiten l'ajuda de tots els súpers per trobar la resposta dels dos enigmes que falten. Per això, els nens i nenes estan convocats a la "Supernit a les biblioteques", per resoldre aquests dos enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la Superbiblioteca.

 

Videojoc "Supernit a les biblioteques"

A més de la trama de la família del Super3, protagonitzada per la Nenúfar i la Matoll i  que es pot veure al canal Super3, també s'ha creat expressament un videojoc titulat "Supernit a les biblioteques", per completar un projecte transmèdia de foment de la lectura entre els nens i nenes. Aquest videojoc, estrenat el 4 de maig, ha tingut molt bona acollida entre els súpers, amb una mitjana diària de 1.000 usuaris únics.

Amb el videojoc "Supernit a les biblioteques", els súpers poden jugar, des de la web del Super3, amb la Nenúfar i la Matoll, i moure's per una biblioteca per aconseguir un dels quatre números que obre el cadenat, tot agafant llibres virtuals i evitant obstacles.

Després de la celebració de la "Supernit a les biblioteques", els súpers podran introduir una clau secreta, que se'ls haurà dit a les biblioteques, per poder jugar, en mode prèmium, amb el joc, on tots els llibres donen més punts.

 

Què han de fer els súpers per participar-hi

L'activitat és gratuïta, però l'aforament és limitat i es recomana inscriure's prèviament a la biblioteca triada. Primer, hauran de buscar al llistat que apareix al web super3.cat si les biblioteques del seu poble o ciutat participen en la "Supernit a les biblioteques", o quines els queden més a prop. Finalment, per participar en la "Supernit a les biblioteques", els súpers s'han de presentar en alguna de les biblioteques que hi participen, una mica abans de les 20.00, acompanyats d'algun adult. No cal portar-hi res, només enginy per resoldre els dos últims enigmes que han d'alliberar la Nenúfar i la Matoll.

 

super3.cat