Dilluns, a les 22.45

Sant Llorenç de la Muga, al bell mig de l'Empordà de muntanya, a "El foraster"

Dilluns, a les 22.45, a TV3, un nou capítol d'"El foraster". En una època marcada per la pandèmia, Quim Masferrer ha tornat a voltar per Catalunya i, malgrat l'obligada distància social, ha pogut sentir la gent més a prop que mai.

Sant Llorenç de la Muga, a la comarca de l'Alt Empordà, és al bell mig del que es coneix com "Empordà de muntanya", però això no impedirà que en Quim hi acabi fent activitats més pròpies de la platja. Amb un bon grapat de veïns disputarà el seu primer partit de "frisbee ultimate", un esport de regles incertes però diversió garantida; i de la mà de la Irina i en Ricky, en Quim rebrà classes de "skimboard", una modalitat de surf que deixarà petja en la seva memòria i, sobretot, en el seu cos.

A Sant Llorenç coneixerà els Northern Cellos, capaços de fer versions espectaculars de qualsevol cançó amb els seus cellos elèctrics; en Prim, que ofereix conversa a tothom que passa per la plaça; i la Lola, una dona francesa amb l'esperit molt jove i l'ànima de vedet. En Quim també hi trobarà en Martí, un jove que es postula com a futur alcalde del poble, i en Pere, que amb només 8 anys està disposat a arrabassar-li l'alcaldia. I des de l'Argentina hi va arribar en Mariano, per buscar-hi una vida nova, però el que hi ha acabat trobant és una família: la dels veïns que el van ajudar a fer tirar endavant el seu fill.

I després, recupera el pas d'"El foraster" per Rodonyà

Rodonyà és un poble de la comarca de l'Alt Camp, epicentre de les calçotades, i el foraster hi arriba amb un objectiu molt concret: descobrir els secrets que envolten aquesta popular tradició.

Per aconseguir-ho, en Quim es deixarà guiar pels veïns del poble, començant per la colla que s'asseu al banc de la plaça. I malgrat que tots ells es consideren autèntics mestres calçotaires, no hi haurà manera que es posin d'acord en cap dels processos necessaris per fer una bona calçotada. Per la seva banda, la Maria Teresa revelarà, pas a pas, la recepta de la millor salsa de calçots, i la parella formada per la Rossi i l'Ordisi confessaran de quina manera les conseqüències petarreres dels calçots els fan sentir molt més units.

A més, en Quim també coneixerà l'Enric, l'únic alcalde de Catalunya al qual tallen el cap cada any; en Josep Maria, un marbrista que promociona les seves làpides funeràries d'una manera força especial, i en Ton, que, a part del seu preuat Mehari, té una cronologia vital molt particular.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3

Anar al contingut