Ricard Fornesa reconeix que les entitats financeres que no vagin bé poden desaparèixer

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el president de Criteria, Ricard Fornesa, adverteix que hi ha entitats financeres que poden desaparèixer. També confirma que Criteria es vol despendre de la major part de Port Aventura

El president de Criteria, el "holding" de participades de La Caixa, no veuria malament que les entitats financeres que no es puguin mantenir per si soles desapareguin per garantir el bon funcionament de l'economia. En una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Ricard Fornesa ha declarat que les entitats "que van bé, cal impulsar-les i ajudar el seu bon comportament; les que van mitjanament, acabar-les d'ajudar; i les que van malament, que sigui el que Déu vulgui". En aquest punt, Fornesa recorda que "l'any 84 van desaparèixer 56 bancs a Espanya i no va passar res; simplement, les entitats que no es podien sostenir per elles mateixes van desaparèixer".
Fornesa també ha parlat amb Neus Bonet de la presència de Criteria a Port Aventura, que és del cent per cent. L'entitat financera es vol desprendre de la major part de la participació, i el president de Criteria ha explicat que ara com ara no hi ha cap oferta que els convenci. Segons ha comentat, "nosaltres creiem que no és la nostra estratègia romandre en un parc temàtic; sempre hem tingut socis, [excepte] fa un any que no tenim socis allà; buscar un soci industrial pot ser bo per a Port Aventura, però en aquests moments no hi ha ofertes que pagui la pena tenir en consideració positiva".
Respecte de la participació de Criteria a Repsol, que s'acosta al tretze per cent, Fornesa deixa la porta oberta a començar negociacions amb qui estigui interessat a comprar-la. Ara bé, reconeix que no és un bon moment per vendre perquè les companyies estan valorades en borsa per sota del seu valor.
Anar al contingut