Careta de l'especial "Tot es mou amb La Marató"
Careta de l'especial "Tot es mou amb La Marató"

Novetats i exclusives de La Marató de TV3 per la Covid-19 en el "Tot es mou amb La Marató"

Aquest dimecres el "Tot es mou" s'ha transformat en "Tot es mou amb La Marató", un programa especial en directe presentat per Lluís Marquina que ha donat detalls de la 29a edició de La Marató, dedicada a la Covid-19 amb la presència de Raquel Sans, Laura Rosel, Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger Escapa, presentadors de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio per la Covid-19; del director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, i de testimonis i metges com el doctor Antoni Trilla, epidemiòleg i cap de medicina preventiva de l'Hospital Clínic.

S'han explicat novetats, com l'avançament de l'obertura de línies de telèfon de donació, la reducció de la capacitat d'aforament de les 4 seus telefòniques el dia de La Marató, l'acceleració del procés d'assignació a projectes d'investigació, l'ús de tecnologia telemàtica per a les iniciatives de divulgació a les escoles i l'adaptació de les activitats populars per recaptar fons a les restriccions sanitàries.

I, en exclusiva, s'ha estrenat un "teaser" de 6 minuts del vídeo divulgatiu que es farà servir en escoles i instituts i s'han pogut veure imatges de la gravació del tema "Em rebel·lo", per a El disc de La Marató, interpretat per Rozalén amb l'Escolania de Montserrat, versionant el tema "Soy rebelde".

L'especial "Tot es mou amb La Marató" ha començat obrint les línies del telèfon de donacions de La Marató a les 19:00. Durant els mesos d'octubre i novembre, cada dimecres, es podran fer donacions, de 19.00 a 21.00, trucant al 900 21 50 50. Les trucades seran ateses per voluntaris de la CCMA des de casa seva.

A continuació, Lluís Marquina ha entrevistat a la primera testimoni. La Judit té 21 anys i estudia infermeria. Al començament de la pandèmia es va proposar ajudar en el que fos, va presentar currículums i li va sortir una feina d'auxiliar en una residència. Quan feia 15 dies que hi treballava, es va contagiar de Covid-19 i, degut a això, va acabar a la UCI de Sant Joan de Déu. Avui, recuperada, ha explicat la seva experiència en el programa.

Després s'ha connectat amb l'Hospital Clínic per entrevistar al doctor Antoni Trilla, epidemiòleg i cap de medicina preventiva del Clínic. El doctor ha parlat de l'estat actual de la pandèmia i per què és important accelerar la investigació del virus.

Laia Ferrer repassarà el procés de donacions i assignacions dels diners recaptats durant la campanya i les novetats de l'edició d'aquest any de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, amb l'ajuda de Lluís Bernabé, director de la Fundació.

Com a novetats d'aquesta edició, hi ha, com s'ha pogut veure en l'inici del programa, l'avançament de l'obertura de línies de telèfon de donació, però també la reducció de la capacitat d'aforament de les 4 seus telefòniques el dia de La Marató, l'acceleració del procés d'assignació a projectes d'investigació, l'ús de tecnologia telemàtica per les iniciatives de divulgació a les escoles i l'adaptació de les activitats populars per recaptar fons a les restriccions sanitàries.

Tot seguit, Lluís Marquina ha conversat amb la segona testimoni, la Maria, de 15 anys. Segurament no oblidarà mai aquest 2020, l'any en què ha passat la Covid-19.  Res feia pensar als seus pares que la tenia, perquè la Maria ni tossia, ni tenia febre ni cap altre símptoma d'estar malalta. Però en pocs dies va perdre el sentit de l'olfacte i del gust i, mesos després d'haver-los perdut, encara no els ha recuperat del tot.

El programa també ha estrenat en exclusiva un "teaser" de 6 minuts del vídeo divulgatiu que es farà servir en escoles i instituts. Ha estat un primer tast de testimonis, metges i professionals parlant en primera persona de la Covid-19 i, a més, ha mostrat un avançament de la cançó del grup Stay Homas amb la cantant i compositora Judit Neddermann.

A continuació, Lluís Marquina ha entrevistat al plató del "Tot es mou" els quatre presentadors de La Marató de TV3, Mònica Terribas, Jordi Basté, Raquel Sans, Laura Rosel i Roger Escapa, en connexió des de Catalunya Ràdio. Es podrà conèixer en primera persona què suposa per a ells el repte de presentar una Marató que implica, més que mai, a tothom.

Míriam Riau des de l'Hospital Clínic ha apropat el testimoni dels sanitaris que han lluitat i encara lluiten a primera línia. La Míriam ha conversat amb Imma Carmona, Supervisora AVI (Àrea Vigilància Intensiva) de l'Hospital Clínic de Barcelona, la primera àrea que es va activar quan va començar la pandèmia. S'ha pogut veure el material que s'ha estat fent servir per lluitar contra la Covid-19 i conèixer, de primera mà, l'experiència els darrers mesos i la situació actual dels sanitaris, un col·lectiu que ha cobrat un especial protagonisme.

El biòleg Pere Renom ha explicat, amb els seus mètodes sempre visuals i didàctics, més coses sobre el funcionament del virus que provoca la malaltia, i de la Covid-19 mateixa.

I finalment, el programa ha fet un avançament d'El Disc de La Marató, amb imatges exclusives de la gravació del tema "Em rebel·lo", interpretat per Rozalén amb l'Escolania de Montserrat, versionant el tema "Soy rebelde", de Manuel Alejandro i immortalitzat per Jeanette.

En aquesta pàgina hi ha tots els materials gràfics per descarregar-se: cartell, pòster divulgatiu i, també el dossier on  trobareu informació més detallada sobre donatius, seus telefòniques, activitats de divulgació, etc...

ccma.cat/tv3/marato/la-campanya/2020/1850/

tv3.cat/marato

#LaMaratóEsMouTV3

Anar al contingut