Manel Nadal admet que si Ryanair s'instal·la al Prat, Reus i Girona tindran menys passatgers

En declaracions a Catalunya Ràdio, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, reconeix que els aeroports de Reus i Girona poden patir una davallada de passatgers si, finalment, la companyia de baix cost Ryanair s'instal·la al Prat

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha reconegut a Catalunya Ràdio que si Ryanair s'instal·la a l'aeroport del Prat això pot afectar a curt termini l'aeroport de Reus i també el de Girona, que notarien una davallada de passatgers. Tanmateix, Nadal destaca que, actualment, Reus és l'aeroport que més creix a Espanya en nombre de passatgers i que no ha de témer pel seu futur ja que Ryanair té uns compromisos amb la capital del Baix Camp.
En l'entrevista que Nadal ha concedit als Serveis Informatius de l'emissora –i que s'emetrà íntegrament a l'informatiu de dos quarts de vuit del vespre a Catalunya informació, en desconnexió per a les comarques de Tarragona– ha declarat que "quan entri en funcionament Ryanair a Barcelona, si és que finalment això es consolida, pot ser que hi hagi una petita davallada a Reus i Girona de gent que aprofita aquests dos aeroports per venir a Barcelona, però després això continuarà creixent". Per Nadal, "Ryanair el que fa és expandir el mercat, és l'avantatge que té aquesta companyia; també es menja mercat d'altres segments però, sobretot, fa créixer molt el mercat amb ofertes a baix cost; nosaltres esperem que finalment l'arribada de Ryanair a Barcelona signifiqui que Catalunya, globalment, guanya passatgers".
Sobre el futur aeroport d'Alguaire, a Lleida, Nadal assegura que no serà una competència per a Reus, perquè tenen mercats diferents i el primer atraurà usuaris de les Terres de Ponent i l'Aragó.
Respecte a les obres de l'aparcament d'avions de Reus, que s'han quedat aturades per problemes econòmics de l'empresa que se n'encarregava, el secretari de Mobilitat diu que ara AENA haurà de buscar una nova empresa que les porti a terme. I que es tracta d'un entrebanc que no afectarà el bon funcionament de la instal·lació.
Anar al contingut