Celia i les seves amigues a "Las niñas"
Celia i les seves amigues a "Las niñas"

"Las niñas", participada per TV3, aconsegueix 6 nominacions als premis Platino

"Las niñas", amb participació de TV3 i dirigida i escrita per Pilar Palomero, aconsegueix 6 nominacions en la VIII Edició dels Premis Platino del Cinema i l'Audiovisual Iberoamericà. Millor pel·lícula iberoamericana de ficció, millor òpera prima iberoamericana, millor guió, millor direcció de muntatge, millor direcció d'art, i millor direcció de fotografia són les categories a les quals opta. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el 3 d'octubre a Madrid a IFEMA Palau Municipal.

La cerimònia de lliurament de la VIII Edició dels Premis Platino del Cinema i l'Audiovisual Iberoamericà tindrà lloc el proper 3 d'octubre a Madrid a IFEMA Palau Municipal; ja s'hi prepara la catifa vermella per coronar els guanyadors de l'edició.

"Las niñas", amb participació de TV3 i dirigida i escrita per Pilar Palomero, ha estat una de les pel·lícules que lideren les candidatures cinematogràfiques espanyoles, amb sis categories: millor pel·lícula iberoamericana de ficció, millor òpera prima iberoamericana, millor guió, millor direcció de muntatge, millor direcció d'art i millor direcció de fotografia.

El festival que emmarca els Premis Platino de Cinema Iberoamericà pretén reunir els grans talents cinematogràfics dels vint-i-tres països iberoamericans. Durant la gala d'entrega de premis es repartiran un total de 22 guardons i un Premi Platino d'Honor.

Els premis estan promoguts per EGEDA (Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals), i per FIPCA (Federació Iberoamericana de Productors Cinematogràfics i Audiovisuals) i compten amb la col·laboració de les acadèmies i instituts de cinema dels països iberoamericans.

"Las niñas"

Dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, "Las niñas" es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

La Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i que viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics del 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut