L'APPEC premia TV3 per l'aposta d' "Eufòria", que ha permès atraure públic jove a l'entreteniment en català

Ahir al vespre l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) va celebrar la 22a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, a l'Espai Endesa de Barcelona, i va fer entrega dels seus premis. Entre ells va destacar l'èxit del programa transmèdia "Eufòria", que també ha esdevingut un fenomen intergeneracional i ha omplert el Palau Sant Jordi en dues ocasions

L'APPEC editors de revistes i digitals va fer entrega dels seus premis i va distingir Televisió de Catalunya per l'aposta del programa  amb el Premi Comunicació. La Junta de l'entitat reconeix que el programa televisiu, en format transmèdia, "ha tingut la capacitat d'atraure públic jove a l'entreteniment en català, en un moment en què les alternatives a la televisió convencional i en altres llengües han passat a ser majoritàries".

En aquest sentit, l'APPEC ha volgut reconèixer aquest projecte audiovisual perquè contribueix a promoure la llengua catalana entre els adolescents en un context d'extrema dificultat, en què l'ús social del català, per exemple, entre els joves de Barcelona no passa del 25% a la meitat dels districtes de la capital del país, com recull la recent enquesta a la Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.

L'associació també ha valorat l'èxit d'"Eufòria", que ha batut rècords d'audiència, perquè ha esdevingut un fenomen intergeneracional i familiar: "Es va convertir en una cita ineludible dels divendres a moltes cases, on tota la família veia un mateix programa de televisió". Així mateix, l'APPEC ha recordat que el concert amb els participants de la primera edició del concurs musical va omplir el Palau Sant Jordi en dues ocasions.

El premi el va recollir Mario Daza, productor executiu del programa. A l'acte també hi va assistir Alba Vergés, vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament.

També es van entregar els premis a millor publicació, millor reportatge, millor disseny editorial i millor portada. I s'ha distingit les famílies de l'Escola Turó del Drac de Canet de Mar per recórrer judicialment la mesura del TSJC d'impartir el 25% de les classes en castellà, com a premi Societat, i Softcatalà, com a premi Cultura.

L'APPEC, editors de revistes i digitals

L'APPEC aglutina i representa més de 200 revistes i mitjans digitals dels Països Catalans. Des del 2016, el president de l'associació és el periodista i editor Germà Capdevila.

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català s'ha convertit en l'acte institucional de referència del sector. L'esdeveniment té com a principal objectiu reconèixer la tasca i la trajectòria de les publicacions -en format físic i digital- dels Països Catalans amb el lliurament d'uns premis que ja arriben a la 22a edició.

tv3.cat/euforia

instagram.com/euforiatv3

twitch.tv/euforiatv3

twitter.com/EuforiaTV3

Anar al contingut