Diumenge, 15 de març, a les 10.30

L'activista camerunès Achaleke Christian i hip-hop contra el racisme, a "Signes dels temps"

Diumenge, 15 de març, a les 10.30, "Signes dels temps", presentat i dirigit per Montserrat Esteve, entrevista l'activista camerunès Achaleke Christian, que rescata joves segrestats pel grup terrorista Boko Haram, i emet el videoclip «Tot ho podem canviar», contra el racisme i en favor de la diversitat cultural.

 

 

 

Al programa d'aquest diumenge, Montserrat Esteve entrevista el jove camerunès i activista per la pau Achaleke Christian, que rescata joves del terrorisme de Boko Haram, un grup extremista islàmic, amb base operativa al nord-est de Nigèria, i actiu en països com el Camerun, Mali, Txad i Níger. L'organització, considerada terrorista per diversos estats occidentals, segresta infants a les escoles i els obliga a fer de nens i nenes soldats. Achaleke denuncia també que les nenes són víctimes de violacions i, sovint, les fan explotar com a bombes suïcides. L'extraordinari i intens treball d'aquest jove catòlic a favor de la pau està sent reconegut internacionalment. Recentment, ha rebut el Premi Mundo Negro a la Fraternitat que atorguen els Comboiants.

 

El programa també emetrà el videoclip "Tot ho podem canviar", realitzat pels joves de la Plataforma d'Educació Social dels Salesians a Girona. Hip-hop contra el racisme i a favor de la diversitat cultural.

 

El programa

 

"Signes del temps", un dels programes més veterans de TV3, amb 34 anys en antena, acaba d'estrenat format nou. Dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila a la realització, Imma Segarra a la producció i Eulàlia Tort al guió, el programa vol ser un espai obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat i la sostenibilitat del planeta.

 

L'espai combinarà entrevistes curtes i reportatges per crear un espai que posarà en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada, i obrirà una finestra a l'ecumenisme i al diàleg interreligiós.

 

tv3.cat/signesdelstemps

facebook.com/signesdelstemps

twitter.com/signesdelstemps

 

Sant Joan Despí, 13 de març del 2020

Anar al contingut