"La mort de Guillem", amb participació de TV3, s'estrenarà al Festival de Màlaga, on rebrà el premi "Màlaga Talent"

"La mort de Guillem", la pel·lícula amb la participació de TV3, dirigida per Carlos Marques-Marcet, s'estrenarà el 24 d'agost a la secció "Màlaga Premiere" del Festival de cinema de Màlaga. La ficció explica la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d'ultradreta a Montanejos, a Castelló, l'11 d'abril del 1993

La 23a edició del Festival de Cinema de Màlaga se celebrarà del 21 al 30 d'agost, després d'haver-se ajornat al març degut a la pandèmia del coronavirus.

El Festival de Màlaga estrenarà "La mort de Guillem" el 24 d'agost. Un dia abans, el 23 el seu director recollirà el premi "Màlaga Talent". En aquest film, el director s'allunya de l'èpica dels fets per endinsar-se en la intimitat d'uns pares i desconstruir el seu procés de dol, mentre lluiten per la memòria del seu fill.

"La mort de Guillem" és una producció de Lastor Media, SUICAfilms i Som*Batabat Produccions, en coproducció amb TV3 i d'À Punt Media.

La pel·lícula s'inclou en la campanya d'impacte social i polític, anomenada "La Lluita Continua", que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló i Salvador, el seu assassinat i el judici del cas per a promoure la memòria de Guillem Agulló, denunciar la impunitat de l'extrema dreta durant els darrers 40 anys al país, reivindicar la històrica lluita contra el feixisme i alertar sobre l'auge de renovats discursos xenòfobs i racistes que s'han instal·lat de nou a la societat.

Sinopsi

Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l'esquerra independentista i contra el feixisme, és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l'11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill, i no sigui considerada fruit d'una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles, amenaces i d'una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d'aprendre a viure fent el dol per la mort d'un fill mentre lluita per la seva memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d'una causa que ells mai haguessin pensat encapçalar.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut