Diumenge, a les 8.05

La Marató de València, a Esport3

Diumenge es disputa La Marató de València, que en els últims anys s'ha convertit en una de les més prestigioses del món. I es podrà seguir en directe, a partir de les 8.05, per Esport3

València s'ha convertit en una ciutat de referència en el món de l'atletisme. En el darrer any i mig s'hi han batut els rècords del món de 5.000 metres llisos femenins, els 10.000 metres llisos masculins i el de la mitja marató femenina, fa unes setmanes. La Marató no és vol quedar enrere i aquest any té com a objectiu convertir-se en la prova més ràpida del món, superant les conegudes com a "majors": Chicago, Boston, Nova York, Berlín, Londres i Tòquio, a més de les que es disputen als mundials i als Jocs Olímpics. Ara mateix, fent la mitjana de les 10 millors marques, València és la tercera més ràpida, amb una mitjana de 2 hores 3 minuts i 54 segons, només superada per Berlín -2h02'55"- i Londres -2h03'45"-, categoria masculina. En la femenina la cursa valenciana també és la tercera més ràpida del món amb 2 hores 18 minuts i 59 segons, superada per Londres -2h17'45"- i Chicago -2h18'51-.

Aquest any s'hi podrà veure en acció els kenians Geoffrey Kamworor (2h06'12", marca aconseguida a Berlín l'any 2012), i el quart classificat als Jocs Olímpics de Tòquio, Lawrence Cherono (2h03'04"), marca que va aconseguir l'any passat a València, on va acabar en segona posició. Kamworor ha guanyat en dues ocasions la marató de Nova York, tot i que els seus grans èxits els ha aconseguit en la distància de la mitja marató, en què s'ha proclamat campió del món en tres ocasions. L'objectiu se centrarà a rebaixar les 2 hores i 3 minuts i batre el rècord de la prova.

En categoria femenina destaca la presència d'atletes molt joves i alguna estrena molt esperada en aquesta distància. Les favorites a la victòria són les etíops Guteni Shone, que té un registre de 2 hores 20 minuts i 11 segons, i Azmera Gebru, amb 2 hores 20 minuts i 48 segons. L'objectiu serà rebaixar les dues hores i 20 minuts i apropar-se a la millor marca que s'ha aconseguit a València, en possessió de la keniana Peres Jepchirchir amb 2 hores 17 minuts i 16 segons l'any passat.

La marató valenciana tindrà la presència de 17.000 atletes, que prendran la sortida a partir de les 8.15. La Marató de València es podrà seguir en directe a partir de quan passin 5 minuts de les 8 del matí, amb la narració de Josep Coch i els comentaris tècnics de l'atleta i entrenador Roger Roca.

esport3.cat

Anar al contingut