"La finestra indiscreta" amb Àlex Gorina fa 30 anys
"La finestra indiscreta" amb Àlex Gorina fa 30 anys

"La finestra indiscreta" amb Àlex Gorina fa 30 anys a l'antena de Catalunya Ràdio

Aquest dimecres, 11 de gener, el programa més veterà de l'emissora compleix trenta anys d'emissió continuada, convertit en un clàssic de referència en el món de la cultura Dirigit i presentat per Àlex Gorina, "La finestra indiscreta" ha mantingut la mateixa passió pel cinema durant tres dècades, posant una atenció molt especial a la producció cinematogràfica de Catalunya i als joves autors del país Per celebrar l'aniversari, durant aquesta setmana la programació de Catalunya Ràdio i de TV3 parlarà del programa i la seva trajectòria. La nit de divendres a dissabte, Àlex Gorina oferirà una edició especial de "La finestra indiscreta"

Demà, dimecres, el programa d'Àlex Gorina "La finestra indiscreta" farà 30 anys que es va estrenar a Catalunya Ràdio per divulgar i fer arribar als oients catalans el cinema en la màxima cobertura.

Des d'aleshores, s'ha convertit en un espai que recull des de les novetats més interessants fins al cinema d'autor, passant per la història, pel glamur, per la difusió de la tècnica, pel posicionament del cinema català i per la visualització del cinema d'altres països. D'aquesta manera, ha aconseguit obrir la mirada dels espectadors del nostre país i la seva manera d'entendre les cinematografies més exòtiques del món.

Durant tres dècades, el programa ha anat canviant de continguts, de format i d'horari, però sempre mantenint la mateixa passió pel cinema. També formen part del segell de "La finestra indiscreta" el compromís amb la qualitat, la informació, la sinceritat, el contrast d'opinions, el bon humor, el diàleg amb els oients i una atenció molt especial a la producció cinematogràfica de Catalunya i als joves autors del país.

La celebració dels 30 anys de "La finestra indiscreta" va començar aquesta temporada amb la col·laboració especial del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. I serà en la pròxima edició del certamen cinematogràfic de Sitges, que aquest any celebrarà el 50è aniversari entre el 5 i el 15 d'octubre, on es clourà l'aniversari del programa. Un escenari especial tenint en compte que Àlex Gorina va ser director del festival del 1984 al 1988.

Edició especial de "La finestra indiscreta"

Per celebrar l'efemèride, el cap de setmana que ve "La finestra indiscreta" emetrà una edició especial del programa, amb la participació del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i de tots els tertulians de l'històric espai d'Àlex Gorina que han passat per les matinades més cinematogràfiques de la ràdio. Entre tots plegats, faran un repàs de tots aquests anys, explicaran la pel·lícula de Hitchcock que va donar títol al programa, recordaran tot el que veien l'any 1987, les cintes i el cinema més important d'aquell temps.

No hi faltarà tampoc la gran estrena de la setmana, "La La Land", i se sentiran les seves cançons, a més de fer una valoració del que ens ha deixat el 2016 des del punt de vista cinematogràfic i el que ens espera pel 2017. A més, a partir del resultat dels Globus d'Or, anticiparà per on poden anar els premis Oscar.

A la segona hora d'aquest programa especial, l'espai "L'arxiu d'or" inclourà la secció "La dada" i es recuperarà una entrevista a Fernando Ulloa, històric actor de doblatge ja desaparegut, que va posar la veu de James Stewart, el protagonista de la cinta d'Alfred Hitchcock "La finestra indiscreta", que es va estrenar l'any 1954. A més, en aquesta edició, Gorina entrevistarà en exclusiva Michael Dudok de Wit, director de "La tortuga roja", una cinta d'animació produïda per Miyazaki candidata a l'Oscar, que s'estrena el mateix divendres.

Precisament, en aquests 30 anys, la secció "L'arxiu d'or" ha recollit entrevistes que ha fet Àlex Gorina a personatges tan destacats dins la cinematografia mundial com Catherine Deneuve, Tony Curtis, Julianne Moore, David Cronenberg, Elmer Bernstein,  Christopher Reeve i Gwyneth Paltrow, entre molts d'altres.

Els programes de TV3 i Catalunya Ràdio es fan ressò de l'aniversari

Durant tota la setmana, els diferents programes de la graella de Catalunya Ràdio es faran ressò d'aquest trentè aniversari de "La finestra indiscreta". Després que el programa "Popap", amb Mariola Dinarès, entrevistés Àlex i Alfons Gorina, demà "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, també  parlarà amb el director del programa. Dijous, a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, es farà un homenatge a "La finestra indiscreta" dins l'espai "Dos a la cartellera" amb el mateix Àlex Gorina i Jaume Figueras. La matinada de dijous a divendres, "La nit dels ignorants", amb Xavier Solà, també entrevistarà Àlex Gorina. 

Pel que fa a TV3, el programa "Divendres" s'afegirà a la commemoració d'aquest aniversari i entrevistarà el seu responsable demà a l'espai "Taula d'activitats". El programa  "Tria33" farà crides a les xarxes socials on participa i, dijous, Jaume Figueras dedicarà un espai especial a l'aniversari de "La finestra indiscreta". Divendres, "Els matins de TV3" entrevistarà Àlex Gorina, en un dia en què aquest aniversari serà també serà un tema destacat als "Telenotícies".

A més, fins al divendres 27, Àlex Gorina serà cada nit al 33, on farà la presentació del programa de llargmetratges "33 i els Gaudí" i, a més, farà la transmissió dels Premis Gaudí a TV3.

Àlex Gorina i Macià va néixer a Barcelona l'any 1952. És crític de cinema i periodista de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya. També dirigeix el programa "Sala 33", de TV3, on el cinema català i aquells que el fan en són els protagonistes.  Cada diumenge a la nit, el programa emet una pel·lícula de producció catalana i manté una conversa amb algun dels seus responsables en una localització emblemàtica, lligada amb la temàtica o el rodatge del film.

Totes les entrevistes i diferents continguts que es generin per aquest aniversari els podreu trobar en aquest espai web.

"La finestra indiscreta" s'emet cada nit de divendres a dissabte de les 01.00 a les 03.00.

 

catradio.cat/aniversarifinestra

catradio.cat/finestra

facebook.com/finestraindiscreta

twitter.com/finestracr

Anar al contingut