La CCMA i el Departament de Cultura obriran dues convocatòries de selecció de projectes audiovisuals per valor de 6 milions d'euros

Avui mateix s'ha publicat una primera crida, que tindrà una dotació de 4 milions d'euros per seleccionar projectes de continguts audiovisuals de grans formats d'entreteniment, formats de ficció, sèries documentals i altres formats d'entreteniment per ser produïts en règim de producció associada i en règim de coproducció. I pròximament es farà pública una segona convocatòria, per valor de 2 milions d'euros, destinada a llargmetratges cinematogràfics de ficció.

Aquestes dues convocatòries de projectes s'emmarquen en la col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), iniciada l'any 2020, per fomentar la creació de noves obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes amb l' objectiu de promoure la cultura i la llengua.

Les crides públiques fetes fins al moment, derivades d'aquesta col·laboració, han permès l'impuls d'un total de 52 projectes audiovisuals, tant de ficció i cinema com d'entreteniment i culturals, nous formats, infantils i documentals.

Ara, la CCMA i el Departament de Cultura obren dues convocatòries més per un valor de 6 milions d'euros per a projectes audiovisuals de diversos formats, que continuaran impulsant el sector audiovisual català, un sector estratègic per a la cultura i el foment del talent.

Avui mateix ja s'ha publicat la primera d'aquestes dues crides. La dotació d'aquesta convocatòria serà de 4 milions d'euros, destinats, d'una banda, a grans formats d'entreteniment (programes de plató i de gran format, adreçats al target familiar i per a la franja de prime time, per arribar als públics més amplis) i, de l'altra, a formats de ficció, sèries documentals i altres formats d'entreteniment. En l'àmbit de la ficció, la convocatòria s'adreça a comèdies de situació i sèries pensades per seduir el públic juvenil i infantil, amb una clara vocació transmèdia. Pel que fa a les sèries documentals, es busquen projectes de capitulació curta i temàtica d'interès públic, que permetin ampliar el catàleg per consumir a demanda, i amb la capacitat de generar esdeveniments en la programació lineal. Finalment, la convocatòria també està oberta a programes de concurs i entreteniment pensats per atreure nous públics.

Entre els projectes presentats es valorarà la innovació, l'originalitat pel que fa als formats i els continguts, la capacitat transmèdia, la interacció, gamificació i generació de comunitat, diversitat en el sentit més global, la representació territorial i el foment de la llengua catalana en les seves diferents varietats.

Els projectes es podran presentar fins a les 14.00 hores del 21 de juliol de 2023.

Aquesta convocatòria es pot consultar al web de projectes de la CCMA.

I més endavant, es farà pública una segona crida, per un valor de 2 milions d'euros, destinada a projectes de llargmetratges cinematogràfics de ficció.

ccma.cat

Anar al contingut