Primera Setmana del Cinema Català
Del dia 16 al 20 de gener, als Cinemes Texas de Barcelona

La 1a Setmana del Cinema en Català arriba als Cinemes Texas, amb el suport de TV3

A partir de demà, fins al 20 de gener, els Cinemes Texas acolliran cinc dies de pel·lícules, documentals i curts en llengua catalana en una nova iniciativa. Impulsada per la revista digital "El cinèfil", la 1a Setmana del Cinema en Català és un nou projecte amb la voluntat d'incrementar i de fer visible el cinema rodat en llengua catalana i el doblatge en català de pel·lícules en altres llengües que compta amb el suport de TV3.

Les quatre nominades a millor pel·lícula als Premis Gaudí ("Jean-François i el sentit de la vida", "Les distàncies", "Formentera Lady", tres coproduccions de TV3, i "Yo la busco", amb participació) es podran tornar a veure abans de la gala del 27 de gener. A més la coproducció de TV3 "Cançó per a tu" tancarà la mostra i es retrà homenatge al director Esteve Rovira amb la projecció de "Serrallonga", coproduïda per TV3, i un capítol inèdit de la sèrie de sobretaula "Com si fos ahir", amb un debat posterior amb l'equip tècnic i els protagonistes.

Del dia 16 al 20 de gener es projectaran als Cinemes Texas de Barcelona més de 20 produccions incloent pel·lícules, curtmetratges, capítols de sèrie i documentals.

Per inaugurar la festa hi haurà una sessió doble amb el cinema negre com a protagonista. Primer, a partir de les 20:00, la presentació en exclusiva d'una adaptació d'una novel·la de l'escriptor català Manuel de Pedrolo: "Tocats pel foc", dirigida per Santi Lapeira. La segona part de la inauguració serà la preestrena de la pel·lícula "Sant Martí" d'Albert València i David Ruiz. 

Durant la 1a Setmana del Cinema en Català, es podran recuperar les quatre nominades a millor pel·lícula dels Premis Gaudí abans de la gala de lliurament de guardons del 27 de gener, que es podrà seguir per TV3 i Catalunya Ràdio. Dijous 17, a les 16.00, "Petra", de Jaime Rosales i, a les 18.00, "Yo la busco", de Sara Gutiérrez. Divendres 18, a les 16.00, "Formentera Lady", de Pau Durà.  Dissabte 19, a les 18.00, "Jean-François i el sentit de la vida", de Sergi Portabella i, diumenge 20, a les 18.00, "Les distàncies", d'Elena Trapé.

La coproducció de TV3 "Cançó per a tu" tancarà la mostra el dia 20 a les 22.00. La pel·lícula d'Oriol Ferrer, protagonitzada per Candela Serrat, Nao Albert i Félix Herzog, que es va estrenar al juny al FIC-CAT, s'emetrà en preestrena abans de la seva emissió a TV3.

La Setmana del Cinema en Català també retrà, divendres 18, un homenatge al director Esteve Rovira. Primer, a les 18.00, la projecció gratuïta oberta al públic d'un capítol inèdit, el del dilluns 21, de "Com si fos ahir", la sèrie de la sobretaula de TV3 i projecte en el qual treballa actualment. Acte seguit, hi haurà un debat amb el mateix Esteve Rovira i membres de l'equip tècnic i artístic de la ficció. Per una banda, tres dels rostres protagonistes: Sílvia Bel, Marc Cartes i Manel Barceló. Per l'altra, alguns dels que mouen els fils des de rere la càmera: la directora de la sèrie, Sònia Sánchez; el productor executiu Jordi Roure i els membres de l'equip de guió i continguts Francesc Forés i Carles Mallol, que explicaran els secrets de la sèrie en acabar la projecció del capítol

Després, a les 19.30, es continuarà l'homenatge amb la projecció de la coproducció de TV3, "Serrallonga" per commemorar el 10è aniversari de la seva emissió.

La Setmana del Cinema Català neix amb una bona colla de suports al darrere. Capitanejada per "El cinèfil", aquesta nova compta amb el suport dels Cinemes Texas, on es faran totes les projeccions; l'Acadèmia del Cinema Català, la Direcció General de Política Lingüística, TV3, el CECAAC (Centre Experimental de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya) i FilminCAT.

Programació completa: elcinefil.cat/2019/01/14/setmana-del-cinema-en-catala

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut