DILLUNS, A LES 00.05

"Feminismes en moviment al Senegal", a "Latituds"

Dilluns 20 de novembre, a les 00.05, el 33 emetrà un nou episodi del programa amb un reportatge sobre la lluita feminista en aquest país africà on les dones continuen suportant el pes de la tradició, la religió i la pobresa.

El 33 emetrà el dilluns 20 de novembre, a les 00.05, un nou capítol de "Latituds", el programa que fomenta la reflexió sobre activitats que poden millorar la societat a través de reportatges en què els protagonistes són els impulsors de projectes per superar els problemes que viuen. L'episodi d'aquesta setmana serà una reemissió del reportatge "Feminismes en moviment al Senegal".   

Al Senegal els feminismes avancen.  Les dones d'una societat condicionada per la tradició, la religió i la pobresa guanyen terreny lluita rere lluita. Després d'haver obtingut el reconeixement legal de drets com que les nenes estudiïn, l'accés a la feina i a la participació política, ara la lluita s'enfoca cap a la independència econòmica, la fi del matrimoni infantil i la implicació dels homes en la igualtat i la protecció dels drets de les dones. Per donar-hi suport, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament finança projectes de dones en perspectiva feminista i de construcció d'espais d'emancipació i d'articulació.  

El reportatge és una producció de 3Cat, amb la col·laboració de Quepo Cooperativa i de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), amb direcció de Pablo Zareceansky, guió de Gemma Parellada i producció executiva de Sonia Ros. 

Anar al contingut