Imatge d'"El viatge de Kalilu. Emigrar o construir l'Àfrica"
Imatge d'"El viatge de Kalilu. Emigrar o construir l'Àfrica"

"El viatge de Kalilu", documental emès a "Latituds" del 33, premi Eugeni Molero de Periodisme

La 24a edició dels Premis Eugeni Molero de Periodisme ha distingit el documental "El viatge de Kalilu" de Miquel Carrillo i Carlos Castro, emès al programa "Latituds" del 33 en la categoria de periodisme audiovisual. El Consell Comarcal del Garraf va lliurar els guardons el passat dissabte en un acte a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

"Latituds" és el programa del 33 que fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, emetrà dos capítols més d'aquesta nova etapa. 

Sobre "El viatge de Kalilu de Miquel Carrillo i Carlos Castro, el jurat ha destacat el documental "per la gran qualitat audiovisual i el reforç amb infografies", i el fa mereixedor del premi perquè "retrata una molt bona història, explicada de forma entenedora, que posa de relleu la realitat de la migració". 

El jurat estava integrat per Belén Álvarez, Xavier Prat, Xavier Grau i Laura Marín. 

El viatge de Kalilu. Emigrar o construir l'Àfrica" 

Kalilu Jammeh, un jove desocupat de Gàmbia, va decidir, fa quasi dues dècades, emigrar a Europa buscant feina i un futur millor. Després de tres intents, de 18 mesos i de 17.500 km a través de l'Àfrica, finalment va arribar a Catalunya i s'hi va establir. 

L'experiència del viatge va ser molt traumàtica, i en Kalilu va decidir escriure un llibre i intentar convèncer altres joves com ell de quedar-se als seus pobles i ciutats, a l'Àfrica. Sense africans, no hi ha cap futur per al continent, i en Kalilu va decidir crear la seva ONG per fer ressorgir el poble on va néixer. 

Després d'anys de feina i projectes de cooperació internacional, gràcies al suport de Sant Pere de Ribes i d'altres municipis, aquell poblat torna a tenir famílies que conreen la terra, canalla que va a escola i gent que no ha de marxar per tenir l'atenció bàsica de salut.   

"El viatge de Kalilu. Emigrar o construir l'Àfrica" és un documental de Laszlo Topanich Films i Contrast, que té el suport de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Fundació Kalilu Jammeh. 

Anar al contingut