Imatge de "Pacients en espera", emès al "30 minuts" de l'1 de juny del 2014
Imatge de "Pacients en espera", emès al "30 minuts" de l'1 de juny del 2014
Periodisme i bioètica

El reportatge "Pacients en espera", del "30 minuts", guardonat amb el Premi de Periodisme i Bioètica de la Fundació Grífols

El programa, emès l'1 de juny del 2014 a TV3, ha estat guardonat tant pel seu contingut rigorós i plural com per la plena actualitat de la temàtica, ben il·lustrada des del punt de vista ètic i de qüestionament del principi de justícia. La Fundació Grífols també destaca que la televisió pública del país expliqui al gran públic una problemàtica que afecta tots els ciutadans, com és l'augment de les llistes d'espera.

El reportatge "Pacients en espera", que es va emetre al programa "30 minuts" de l'1 de juny del 2014, ha estat guardonat amb el Premi per a una Obra Periodística de Bioètica, que atorga cada any la Fundació Grífols. Firmat per Ramon Anglès, Sandra Rierola i David Roig, amb muntatge de Joan Carles Calvera, el reportatge analitza l'augment de les llistes d'espera per les retallades en sanitat i segueix els casos d'alguns pacients per veure com afecta la seva qualitat de vida, si estan prou informats i com tramiten les queixes.

Aquest guardó de periodisme i bioètica, amb una dotació econòmica de 3.000 euros, és fruit d'una selecció entre els treballs periodístics presentats pels candidats i els continguts que tria la mateixa Fundació que s'ajusten als objectius del premi.

El lliurament del Premi per a una Obra Periodística de Bioètica es farà el 27 d'octubre a l'Ateneu Barcelonès, juntament amb l'entrega de les Beques de Recerca sobre Bioètica i els Premis a Treballs de Recerca sobre Bioètica en el Batxillerat.

Des de l'any 1998, la Fundació Víctor Grífols i Lucas promou la bioètica per mitjà del diàleg entre especialistes de diferents àrees de coneixement. L'objectiu és impulsar una actitud ètica entre organismes, empreses i persones que tenen l'activitat relacionada amb la salut humana. Per això, ofereix una plataforma de debat com a punt de trobada per plantejar diferents perspectives sobre l'ètica de la vida.

 

Enllaç per veure "Pacients en espera" al 3alacarta

 

tv3.cat/30minuts

facebook.com/30minuts

twitter.com/30minuts

Anar al contingut