Premis Nacionals de Cultura 2019.
Premis Nacionals de Cultura 2019.
Dijous, a les 22.00

El lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2019, a TV3 i Catalunya Ràdio

Dijous, 4 de juliol, a les 19.30, el Teatre l'Artesà del Prat de Llobregat acollirà la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura. En aquest acte s'entregaran els guardons que reconeixen la trajectòria i el talent de quatre entitats i sis creadors del país en l'àmbit de la cultura. El 33 transmetrà la gala íntegra, presentada pel periodista Toni Puntí, a partir de les 22.00, que s'haurà pogut seguir en directe a través del web TV3.cat. Coincidint amb el lliurament dels Premis, Catalunya Ràdio emetrà una nova entrega dels microespais sonors "Postdates literàries" en una acció conjunta amb la Institució de les Lletres Catalanes.

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) lliurarà, el dijous 4 de juliol, els Premis Nacionals de Cultura 2019, que es van fer públics el 20 de març. Aquest any la cerimònia tindrà lloc al Teatre L'Artesà del Prat de Llobregat, l'edifici modernista que acaba de ser remodelat. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presidirà l'acte acompanyat pel president del CoNCA, Carles Duarte, l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Els Premis Nacionals de Cultura 2019, la màxima distinció catalana en l'àmbit cultural, reconeixen la trajectòria i el talent de quatre entitats i sis personalitats: el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, la Federació d'Ateneus de Catalunya, el Litterarum Móra d'Ebre – Fira d'espectacles literaris, el Museu de Lleida, així com l'editora Maria Bohigas, l'escriptor Jaume Cabré, la historiadora de l'art Josefina Matamoros, la pianista Clara Peya, l'escultor Josep Ponsatí i la cuinera Carme Ruscalleda. El CoNCA ha destacat que tots deu premiats "destaquen per la singular empremta que han deixat en disciplines com la literatura, les arts visuals, la música, el patrimoni, l'arquitectura i l'urbanisme, la cultura popular i la gastronomia, incorporada per primer cop als Premis".

L'acte de lliurament dels premis, dirigit per Anna Rosa Cisquella i produït per Dagoll Dagom, serà conduït per l'actor Pep Cruz, i comptarà amb les actuacions del pratenc Alfred Garcia, les Impuxibles, Roberto G. Alonso i Carme Canela. Es podrà seguir en directe a través del web tv3.cat i, a les 22.00, en diferit pel 33, en una transmissió dirigida per Lluís Cuevas, produïda per Imma Segarra, realitzada per Emili Sala-Patau i presentada pel periodista Toni Puntí.

A banda, del 27 de juny i fins al 4 de juliol, Catalunya Ràdio emetrà una nova entrega dels microespais sonors "Postdates literàries" relacionats amb aquests premis, en una acció conjunta amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), en què s'emetran citacions sonores de tots deu premiats.

El Premis Nacionals de Cultura, concedits pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) des de fa onze anys, han reconegut més de 800 professionals i col·lectius al llarg de la seva història. Els Premis, que van ser instituïts per la Generalitat republicana el 1932, es van interrompre amb la Guerra Civil el 1938 i es van reprendre el 1982, han reconegut la tasca de més de 800 creadors, professionals i entitats del sector cultural del país al llarg de les 44 edicions. Distingeixen figures i col·lectius que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la seva labor intel·lectual, artística o d'identitat compartida que desenvolupen.

tv3.cat
catradio.cat
324.cat.
Anar al contingut