El govern afirma que els 759 milions pendents de transferir demoraran l'abonament de pagues extres

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, demana comprensió als proveïdors de la Generalitat i als treballadors de l'administració pública.

El secretari general de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat que la negativa del govern de Rodríguez Zapatero a transferir els 759 milions d'euros previstos a l'Estatut complica l'abonament puntual de factures i pagues extres d'aquest mes.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Francesc Homs ha explicat quina és la situació provocada per la falta d'aquests diners que hauria de rebre Catalunya: "Aquesta transferència el que ens suportava era una part de la tresoreria d'aquest mes de desembre, que per raó de les pagues extres, etcètera, té molta més despesa que la resta dels mesos de l‘any, probablement". Homs fa aquesta reflexió: "Imagini's trobar 759 milions d'euros d'avui per demà, com aquell qui diu. Per tant, això ens causarà problemes. Però mirarem aquests propers deu dies com els resolem perquè, en el fons, a part de denunciar i de deixar les coses ben dites i ben clares a ulls de tothom, després nosaltres hem de procurar trobar-hi solucions, a tot això."

El portaveu del govern lamenta els problemes que aquesta qüestió està provocant a la tresoreria de la Generalitat: "Són uns dies, en aquest sentit, complicats. Des d'aquest punt de vista, demanar un punt de comprensió als proveïdors i al conjunt de la gent vinculada a l'administració pública i de confiança respecte al govern de la Generalitat, perquè alguna solució o altra acabarem trobant aquests propers dies. Però certament tot no podrà ser mimètic, clavat i quadrat al dia com en altres anys per raons òbvies del que està passant."

Francesc Homs ha dit que està desconcertat després que la vicepresidenta del govern central en funcions, Elena Salgado, assegurés que els 759 milions d'euros de l'Estatut no suposen cap obligació per part de l'Estat a pagar-los. Homs recorda que aquesta partida està fixada als pressupostos generals de l'estat i que el compromís del govern espanyol de transferir-la es va signar a la comissió bilateral del juliol.

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut