Dissabte, a les 9.00, al Super3

"El foraster", Quim Masferrer, visita el programa de cuina "Manduka"

Demà, dissabte 9 de novembre, a les 9.00, el canal Super3 emet el novè capítol de "Manduka", en què la xef Paula Alós i l'actor, director i dramaturg Quim Masferrer, "El foraster" de TV3, faran una clotxa, un entrepà típic de les Terres de l'Ebre.

El convidat de la setmana, Quim Masferrer, gran coneixedor del territori, sap que a les Terres de l'Ebre hi fan un entrepà molt farcit que anomenen clotxa. El problema és que el coneix, però no el sap cuinar. És per això que aprendrà a fer-lo amb la Paula i també aprendrà a fer un peix de pa de pessic i a pelar els plàtans com cal. A la secció del "Cuinart" es faran ovelles amb magdalenes i "marshmallows" (núvols). I finalment, també es desvelarà un nou "gadget" que arribarà per Wasabi Fast des del Japó.

"Manduka"

L'objectiu del programa és introduir els més petits en el món de la cuina i la gastronomia. I per fer-ho, es plantejarà la cuina com un joc. Amb un to entretingut, l'espai trencarà el mite que diu que "amb el menjar no s'hi juga", ja que a "Manduka" tothom hi jugarà molt.

Al capdavant de la cuina de "Manduka" hi ha la jove xef Paula Alós. Aquesta mataronina, que cuina des que tenia 8 anys, es va fer famosa després de guanyar la quarta edició del concurs de cuina de TVE "MasterChef Junior". Al seu costat hi ha el Cinto, el xef propietari del restaurant Can Cinto, situat sota la casa de la Paula i on ella aprofita per cuinar. Però el Cinto no és de carn i ossos, sinó que apareix al programa a través d'animacions en 3D i amb la veu de l'imitador i doblador Oriol Cruz.

La base de "Manduka" serà l'entreteniment i la diversió, però sense deixar de banda els continguts més didàctics relacionats amb l'ús d'una gran varietat d'ingredients saludables i amb consells i trucs sorprenents. Les receptes que la Paula prepara al programa han estat creades i assessorades per professionals de la Fundació Alícia. Seran propostes molt saludables, amb una gran presència de fruites i verdures i una àmplia varietat de proteïnes, que deixaran de banda els fregits, els greixos i els productes industrials.

Al començament del programa, la Paula dona la possibilitat al convidat d'escollir entre diferents davantals per cuinar. Cada davantal té una frase i un color diferent. Algunes de les frases que apareixen als davantals són: "Keep Calm & Manduka", "Ningú manduka com tu", "Manduka mode on", "Territori Manduka" o "Manduka fina". Per als fans de "Manduka" se n'han posat a la venda diferents models a "La botiga de TV3 i Catalunya Ràdio".

"Manduka" parteix d'una idea original d'Òscar Nogueira, que també n'és el director, i és una producció de l'Àrea d'Infantils i Juvenils de TV3, en col·laboració amb Antàrtida. La cançó del programa ha estat creada per Marc Parrot i la interpreta la Paula.

El programa s'emet els dissabtes, a les 9.00, al canal Super3.

super3.cat
facebook.com/clubsuper3