Reus, Paris, Londres_documental
Reus, Paris, Londres_documental

El documental "Reus, París, Londres", coproduït per TV3, s'estrenarà al Festival de Cinema de Màlaga

"Reus, París, Londres", una coproducció d'Oxígeno amb TV3, que repassa la trajectòria de Lluís Pasqual i la seva vinculació amb totes les ciutats europees que l'han acollit durant la seva carrera com a dramaturg i director de teatre, s'estrenarà a la 23a edició del Festival de Cinema de Màlaga, que se celebrarà del 13 al 22 de març.

El dimarts 17 de març, a les 19.30, dins de la secció Sesión Especial Documentales del festival de Cinema de Màlaga, s'estrenarà "Reus, París, Londres", un documental dirigit per Leopoldo Pomés, amb guió de Xavier Mas de Xaxàs, que repassa la carrera de Lluís Pasqual des que a finals dels anys seixanta, com a fundador del Teatre Lliure, va posar el teatre al servei d'una Espanya nova que descobria Europa. Durant cinquanta anys, les seves propostes teatrals han abordat amb passió els reptes de l'home contemporani en un reflex dels valors europeus: llibertat, democràcia, tolerància, inclusió i justícia.

"Reus, París, Londres" proposa justament fer un recorregut per les ciutats europees que han acollit Lluís Pasqual durant la seva carrera com a dramaturg, director teatral i responsable d'institucions tan importants com l'Odeó de París, la Biennal de Venècia, el festival d'Avinyò o el Teatre María Guerrero de Madrid. Un viatge com a símbol de la correspondència entre la seva obra i els valors europeus que aquesta fomenta. Un itinerari professional, personal i emocionant.

Però no són les ciutats les que marquen les etapes del viatge. L'itinerari ve marcat, simbòlicament, per cadascun dels valors pels quals el seu teatre ha estat sempre compromès. I aquests valors són, alhora, els que defineixen Europa com un projecte de milions de ciutadans. Com a rerefons, i molt presents segons les èpoques, el documental plasma la situació històrica de Catalunya i d'Espanya emmarcades en el context europeu al llarg de les darreres cinc dècades.

El documental és una producció d'Oxígeno, en coproducció amb TV3 i RTVE, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i La Caixa i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut