Jaume Sisa

El documental "L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa", coproduït per TV3, als festivals Memorimage i IN-EDIT

"L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa", dirigit per Joan Celdran Danés i Àngel Leiro i coproduït per TV3, inaugurarà el Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, que se celebrarà del 9 al 12 de novembre, i competirà a la secció Panorama Nacional del Festival In-Edit Barcelona, que tindrà lloc del 28 d'octubre al 7 de novembre.

"L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa" serà la pel·lícula inaugural de Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, el primer festival audiovisual internacional especialitzat en produccions que utilitzen imatges d'arxiu. En aquest documental, dirigit per Joan Celdran Danés i Àngel Leiro, Jaume Sisa parla per primer cop sense filtres del procés de recerca del seu jo autèntic: el seus anhels, els ideals, les pors... A partir d'una conversa en profunditat, el documental ressegueix la trajectòria biogràfica del camaleònic músic, cantautor i poeta, però sobretot retrata la maduresa del seu pensament i la seva desbordant capacitat creadora.

El documental, una producció de Broadcaster Audiovisual Services (BAS) i Mallerich Films-Paco Poch, amb la coproducció de TV3 i Televisión Española i el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (ICUB), també participarà en la secció Panorama Nacional del Festival IN-EDIT Barcelona, el festival especialitzat en cinema documental musical.

També competirà en aquesta secció del Festival IN-EDIT el documental "Francesc Burrull: un buit que s'ha d'omplir", una producció d'Àccent Films que compta amb la participació de TV3. Àlex Gómez-Fon i Pau Guixà dirigeixen aquests treball que repassa la trajectòria i l'erudició de Francesc Burrull, una figura clau de mig segle de música popular catalana.

"L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa" i "Francesc Burrull: un buit que s'ha d'omplir" s'emetran pròximament a l'espai "El documental" del 33.

Sinopsi de "L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa"

Jaume Sisa és un referent del moviment underground i de la contracultura de la Barcelona dels anys 60 i 70. Músic, cantautor i poeta, la influència del seu treball ha arribat amb tota la força fins als nostres dies. Avui, el cantautor excèntric, místic, naïf i surrealista és admirat fins i tot per aquells que no són exactament melòmans. Per a més d'una generació, algunes de les seves cançons són himnes.

Entusiasta de l'ambigüitat i el canvi, Sisa ha viscut moltes vides. En nom propi o en el dels seus molts alter ego. Tot i això, el cantautor galàctic s'ha fet gran sense trobar en aquest món allò que hi buscava. La música el va salvar d'una vida anodina, però no l'ha ajudat a resoldre el misteri més important: saber qui és.

Fitxa tècnica

Direcció: Joan Celdran Danés i Àngel Leiro
Producció executiva Bas: Valti Roda Brosa i Noe Cuní
Producció executiva Mallerich Films: Paco Poch
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Daniel Barea
Producció executiva TVE: Rosa Pérez Roa
Guió: Joan Celdran Danés, Àngel Leiro i Francesc Orteu
Entrevista: Ignasi Duarte
Assessorament guió: Donat Putx
Realització: Àngel Leiro
Muntatge, guió i postproducció: Jaume Patrís
Direcció de fotografia: Alan Fàbregas
Disseny gràfic i animació: Mateu Marcet
Música original: Jaume Sisa

Podeu descarregar-vos les fotos des d'aquest enllaç.

tv3.cat/eldocumental
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut