El Desconcert d'iCat celebra el retorn a l'FM amb els oients i l'escena musical catalana

Aquest vespre, la Sala Apolo de Barcelona s'ha omplert d'amics d'iCat, que han celebrat que el canal de cultura i música del grup d'emissores de Catalunya Ràdio tornarà a l'FM a partir del setembre. Més d'un miler de persones, entre oients, periodistes, representants de l'escena musical i cultural catalana, han assistit a la segona edició del Desconcert, que ha comptat amb les actuacions d'una vintena de músics i cantants formant "Parelles impossibles".
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; el conseller de Cultura, Santi Vila; el membre del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Josep Vilar, i el director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, han obert l'acte i han valorat la importància del retorn d'iCat per la promoció de la cultura al país.
La Sala Apolo s'ha omplert d'amics d'iCat en el Desconcert

La Sala Apolo s'ha omplert d'amics d'iCat en el Desconcert

En l'obertura del segon Desconcert d'iCat, ha donat la benvinguda a l'acte Josep Vilar, com a membre del Consell de Govern de la CCMA i en nom de la vicepresidenta de l'ens, Núria Llorach. Vilar ha destacat l'acord del Consell del 5 d'abril passat per a la recuperació de les emissions d'iCat a l'FM, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: "Avui som tremendament feliços. Tornem a un escenari de normalitat per a una funció de servei públic que mai no hem deixat de fer, la promoció de la cultura, la música i la llengua, i la projecció dels seus creadors".

Tot seguit, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha recordat que "fa un any una 'parella aparentment impossible' va prometre una 'fita aparentment impossible': el retorn d'iCat a l'FM". I s'ha mostrat satisfet que a partir del setembre aquest compromís es faci realitat: "Ja estem treballant per oferir la millor proposta per donar suport a la música en català. L'objectiu és arribar a un 35% de música en català a la programació d'iCat, amb més cultura i programes temàtics".

Al seu torn, el conseller de Cultura, Santi Vila, que l'any passat ja va ser al Desconcert per celebrar el desè aniversari d'iCat, també ha posat de relleu que el govern ha fet tot el que ha estat a les seves mans per atendre la demanda del públic i el sector cultural. En aquest sentit, ha destacat el compromís del govern amb la cultura i "la importància per a la música en català i per a qui estima la música en general, el fet de retornar iCat a l'FM".

Finalment, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que també ha donat suport a iCat des de la Sala Apolo, ha subratllat que "la ràdio pública catalana ha d'estar vinculada amb la cultura". I ha destacat el mèrit dels treballadors de l'emissora i dels oients en la tornada d'iCat a l'FM, posant especial atenció al programa que es farà per als més petits el diumenge al matí.

A continuació, Miqui Puig i Mari Pau Huguet s'han convertit en la "parella impossible" de presentadors per a un acte que aplega a l'escenari artistes d'estils totalment diferents, que van del pop de factures diverses al mestissatge festiu, la cançó d'autor, el folk, el soul i el hip hop. D'aquesta manera, un any després de celebrar el desè aniversari de l'emissora, iCat organitza el segon Desconcert amb l'objectiu de convertir-lo en una cita anual i per celebrar que l'escena musical catalana és oberta i sense prejudicis.

Delafé i Eduard Gener han estat els primers a pujar a l'escenari, presentant una versió de "Lo más bonito del mundo". També han actuat Joan Dausà amb Falciots Ninja, en un combat de "Jo mai mai" versus "Com fa tothom". A continuació, La Pegatina amb Ramon Mirabet han interpretat una versió de la cançó "El bandoler" de Lluís Llach. També han actuat Joan Miquel Oliver amb Renaldo & Clara, Yacine Belahcene amb Bikimel, David Carabén amb Maria Arnal i Marcel Bagés, i Arnau Tordera (Obeses) amb Guillem Roma, fent una versió de Queen: "I want to break free". Durant el Desconcert, també s'han vist les cares El Petit de Cal Eril vs Pavvla, Animal vs Raynald Colom, Les Sueques vs Museless i Manel vs P.A.W.N. GANG.

Totes les trobades inèdites d'aquest vespre es fan sota la direcció artística de Pau Guillamet "Guillamino", amb l'acompanyament d'una banda formada  per Gerard Cantero, al baix; Toni Molina, a la bateria, i Jordi Casadesús, a la guitarra i teclats.

Avui, el Desconcert també s'ha pogut seguir en directe per videostreaming a iCat.cat. Demà, es podrà veure a partir de les 22.50 al 33 i, diumenge a la nit, s'emetrà a TV3.


iCat.cat
facebook.com/iCat
twitter.com/iCatpuntcat

#ElDesconcert