Dilluns, a les 22.05

El cas del carrer Santaló, a "Crims"

Dilluns, a les 22.05, a TV3, un nou capítol de la segona temporada de "Crims", la sèrie de "true crime", creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir.

Un dia de febrer, al carrer Santaló cantonada Travessera de Gràcia, un home s'acosta per darrere a un altre i li dispara un tret al cap a boca de canó. Què s'amaga darrere un crim comès a plena llum del dia amb tota la ciutat com a testimoni?

SANTALÓ

El dilluns 9 de febrer del 2009 és un dilluns aparentment rutinari. A primera hora del matí, la ciutat de Barcelona es prepara per començar la setmana amb un ambient fred d'hivern quan al carrer Santaló cantonada Travessera de Gràcia un home s'acosta per darrere a un altre i li dispara un tret al cap a boca de canó.

La víctima cau desplomada a terra, mort a l'acte, mentre que qui ha executat el tret es perd entre la multitud. La víctima és Fèlix Martínez Touriño, un antic empresari del món de l'hostaleria que ara ocupa el càrrec de director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Què s'amaga darrere un crim comès a plena llum del dia amb tota la ciutat com a testimoni? Els investigadors donen avís a totes les patrulles del cos de Mossos d'Esquadra per buscar l'assassí a partir de la descripció física que fan els vianants que han vist l'assassinat. Comença una complexa investigació a cegues per trobar l'autor o autors d'aquest crim a sang freda, i sobretot, saber quins són els motius que els han dut a cometre una execució d'aquest tipus.

I després, "L'assassí del Putxet"

L'11 de gener del 2003 apareix morta una dona de 49 anys sota les escales d'un pàrquing del carrer Bertran de Barcelona. Es crea una gran alarma social a la ciutat: hi ha un assassí lliure que pot tornar a matar. Onze dies després apareix un altre cadàver al mateix pàrquing, d'una dona, assassinada de la mateixa manera. La policia creu que l'assassí reincidirà. I no tenen temps per perdre.

"Crims", una sèrie de "true crime"

"Crims", la sèrie de "true crime" de TV3, creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir.

Carles Porta torna a presentar els casos des de l'estudi de ràdio amb una petita introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanyarà tot el capítol, amb el seu to i estil que atrapen i connecten amb l'espectador.

A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.

La sèrie, amb els nous 12 capítols, tornarà a crear seqüències i construirà personatges amb els quals l'espectador viurà un còctel de tensió i emocions: històries reals explicades amb elements i recursos de ficció. El cas de Ricardo Piris Piris, el crim del carrer Santaló, les desaparicions de la urbanització de Ca n'Amat o el crim de la flor a l'orella, entre d'altres, són alguns dels nous casos, un total de nou, que es presentaran en aquesta nova temporada.

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada.

tv3.cat/crims

twitter.com/crims_oficial

instagram.com/crims_oficial

Anar al contingut