Premi Cerverí 2013
Premi Cerverí 2013

Comença la votació popular del Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català

Fins al 10 de setembre, els oients poden triar entre les vuit candidates que opten al guardó, que serà escollit a través de Catradio.cat

Catalunya Ràdio, iCat.cat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", han obert a la participació el Premi Cerverí 2015. Els oients poden participar en l'elecció popular de la millor lletra de cançó inèdita d'aquesta temporada per mitjà del portal web de Catalunya Ràdio, fins al 10 de setembre a les 3 de la tarda. La peça guanyadora es donarà a conèixer durant la gala de lliurament dels Premis Literaris de Girona 2015, que es farà el 17 de setembre.

 

Joan Miquel Oliver, Ferran Palau, Xarim Aresté, Élena, Fred i Son, Joan Colomo, Clara Andrés i Rosa Luxemburg són els autors de les vuit lletres candidates, triades per un jurat format pel periodista musical de Catalunya Ràdio Josep Martín; la periodista del Grup Enderrock Helena Morén; el responsable de disseny musical del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Xavier Salvà, i la responsable de programació d'iCat.cat, Lucía Flores, amb Rafael Artigas com a secretari sense vot.

 

Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana de novel·la, Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d'assaig, Ramon Muntaner de literatura juvenil, Cerverí de lletra de cançó i LletrA d'iniciatives digitals al voltant de la literatura catalana. L'objectiu d'aquests guardons és col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català, i honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres.

Al Premi Cerverí, que es va constituir l'any 1996, hi participen les lletres originals i inèdites editades pel sector discogràfic durant l'últim any natural. No hi poden optar les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista "Enderrock" fan difusió de les lletres que opten a aquest premi honorífic.

 

Les candidates

 

 

Joan Miquel Oliver - "Ecos d'ambulàncies"

 

Ferran Palau - "Redempció"

 

Xarim Aresté - "A l'univers li sua"

 

Élena - "Amor sèrie B"

 

Fred i Son - "El somni dins el somni"

 

Joan Colomo - "La tercera guerra mundial"

 

Clara Andrés - "Una manera d'estar"

 

Rosa-Luxemburg - "Solstici"

 

 

Catradio.cat

Facebook.com/catradio

Twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut