Dilluns, a les 22.05

Comença la investigació del cas Comas, a "Crims"

Dilluns, a les 22.05, arriba a TV3 un nou capítol de "Crims", sèrie true crime creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory.

Els Mossos investiguen qui hi ha al darrere del crim de Jordi Comas. No serà fàcil.

Jordi Comas 2 

Carme Hospital ha aconseguit sobreviure a l'assalt de tres encaputxats a casa seva. Han matat el seu marit, president de la patronal gironina i una persona molt estimada a la Costa Brava. 

Els Mossos comencen una investigació per saber qui hi ha darrere del crim de Jordi Comas, una investigació que no serà gens fàcil. 

Després de l'estrena del nou capítol es podrà recuperar el capítol "Manoli" 

L'estiu del 2004, desapareix una noia de 19 anys a Ponts, a la Noguera. Es diu Manuela Pulido, però tothom li diu Manoli. La seva família, quan denuncia la desaparició a la policia, assegura que mai abans havia marxat sense avisar. I el que més els preocupa és que la Manoli no s'ha endut roba ni diners. Estan segurs que li ha passat alguna cosa. Els investigadors, però, parlen amb gent de l'entorn de la Manoli i alguns testimonis comenten que feia temps que la noia volia marxar de Ponts. Diuen que se sentia molt criticada i que volia començar una nova vida lluny d'allí. Pot ser que la Manoli hagi marxat voluntàriament? 

Quan  reconstrueixen  els  seus  últims  moviments,  els  Mossos  d'Esquadra esbrinen que la nit que va desaparèixer, la Manoli havia quedat amb l'Antoni González Porras, un home de 35 anys amb qui tenia una relació molt estreta. A Porras, segons molta gent de Ponts, li agrada la nit, i més d'una vegada i de dues, begut, s'ha discutit a crits amb la Manoli. Quan els Mossos li pregunten per la nit de la desaparició, l'Antonio admet que va sopar amb la Manoli, però diu que la va deixar de matinada a casa seva i no la va veure més. Als investigadors, però, no els fa bona espina, perquè detecten moltes mentides sobre el que va fer l'endemà. Què amaga? Sap on és, la Manoli? 

La sèrie 

"Crims" va néixer a Catalunya Ràdio de la mà i la veu de Carles Porta l'any 2018 amb l'emissió d'un capítol cada setmana. És una producció de la CCMA que compta amb un equip de guionistes de Catalunya Ràdio i True Crime Factory. Des de llavors, les xifres d'audiència i descàrregues no ha parat de créixer. I aquesta temporada  es tancarà amb més de 190 episodis emesos.  

El programa, que relata crims reals, va fer el salt a TV3 l'any 2020 amb la primera temporada i capítols molt recordats com Brito i Picatoste. És un treball conjunt de la productora True Crime Factory, dirigida per Carles Porta i Goroka, la productora que encapçala Guille Cascante 

L'audiència de "Crims" ha estat des de la seva estrena un èxit rotund: 3,6 milions d'espectadors en els 33 capítols televisius. El primer capítol, emès el febrer del 2020, va tenir 910.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 22,5%.   

La temporada més vista ha estat l'última, amb 619.000 espectadors de mitjana i una quota del 28%, la més elevada també de totes les temporades. El capítol d'estrena de l'última temporada, "Girona/Madrid", va fer rècord històric, amb una quota del 29,3% i 651.000 espectadors. Una setmana després, "Crims", amb la segona part del capítol "Girona-Madrid", aconseguia superar aquell rècord històric de la setmana anterior, amb 682.000 espectadors, una quota del 30,2% i una audiència acumulada de 965.000 espectadors.    

"Crims" ha estat i és tot un èxit en audiència digital: 46 milions de reproduccions. El resultat surt de la suma de reproduccions d'àudio i vídeo de totes les temporades i a totes les plataformes.  

L'excel·lent acollida del públic a "Crims" continua temporada a temporada, que s'acompanya dels reconeixements i premis recollits, com el Premi Nacional de Comunicació al millor programa de ràdio, el Premi Ondas al millor programa de ràdio, el Premi Ràdio Associació 1924 al millor programa de televisió o el Premi Zapping al millor programa de televisió i millor presentador, entre d'altres.     

En paral·lel a l'emissió dels capítols de ràdio i tele, "Crims" també s'ha traslladat a la literatura amb la publicació de fins a tres volums de la Col·lecció Crims amb Carles Porta, editats per La Campana. Són "Tot el que llegireu és real", "Llum a la foscor" i "La Noia de Portbou". El 13 d'abril sortirà publicat un nou volum de la col·lecció que es titula "Pecats capitals". 

La bona acollida de "Crims", en qualsevol dels seus formats, va dur a la productora Zoopa i al Palau Robert a proposar la creació d'una exposició immersiva que permetés als seguidors del programa i a la resta del públic conèixer de prop com treballa l'equip. Inaugurada el novembre passat ha arribat als 140.000 espectadors. 

"Crims" també és un èxit en audiència digital: 46 milions de reproduccions. El resultat surt de la suma de reproduccions d'àudio i vídeo de totes les temporades i a totes les plataformes. 

Anar al contingut