FESTIVALS

Comença la 22a edició del DocsBarcelona, en què TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials

Demà arrenca la 22a edició del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona. TV3 i Catalunya Ràdio, mitjans oficials, participen activament en aquest esdeveniment, que se celebrarà del 15 al 25 de maig. L'edició d'aquest any s'estructura en tres blocs temàtics: natura, realitats polítiques i protagonistes femenines.

Coincidint amb el desè aniversari del "Sense ficció", Montse Armengou, Ricard Belis, Muntsa Tarrés i Josep Rovira, oferiran la conferència "Les 10 claus per fer un 'Sense ficció'".

Demà comença el DocsBarcelona, en què TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials. L'edició 2019 s'ha estructurat en tres blocs temàtics principals: natura hipnòtica, dones en lluita i el tauler polític.

"Aquarel·la", de Victor Kossakovsky, inaugurarà demà una programació de 40 pel·lícules procedents de 23 països. Durant onze dies, el festival oferirà a la capital catalana un ampli ventall estilístic i temàtic, amb treballs que reflexionen sobre política, feminisme, natura o gentrificació.

Setze llargmetratges optaran al Premi TV3 al Millor Documental DocsBarcelona dins la Secció Oficial Panorama. El festival compta amb dues seccions competitives més: la Secció Oficial Latitud, amb set títols iberoamericans, i What the Doc!, que acostarà al públic quatre propostes arriscades i avantguardistes. Les sessions especials DOC-U i Docs&Teens configuren la 22a edició del festival.

"Operació globus"

TV3, a més, ha coproduït "Operació globus", que forma part de la programació d'aquesta edició. El documental d'Ariadna Seuba Serra es projectarà al CCCB el divendres 17 de maig, a les 19.00, i el divendres 24 de maig, a les 21.00.

"Operació globus" parla del somni del Jou, que l'ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb què va fer la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l'aventura per recuperar-lo, però aviat s'adona que, potser, allò que buscava no és el que es pensava.

Conferència 10 anys del "Sense ficció"

Coincidint amb el 10è aniversari del programa "Sense ficció", tres professionals expliquen quina ha estat la fórmula de l'èxit per aconseguir uns documentals que lideren les audiències sense perdre rigor ni qualitat. Muntsa Tarrés, productora del programa, Josep Rovira, director de documentals, i Ricard Belis, realitzador, mostraran a través d'experiències pròpies com es fa un "Sense ficció". La directora del programa, Montse Armengou, presentarà el divendres 17 de maig, a les 10.30, a l'auditori del CCCB la classe magistral titulada "Les 10 claus per fer un 'Sense Ficció'".

tv3.cat/documentals

 

Anar al contingut