Dissabte, a les 19.00

Catalunya Música ofereix "Così fan tutte", de Mozart, des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 14 de març, a les 19.00, Catalunya Música oferirà l'òpera bufa "Così fan tutte", de Wolfgang Amadeus Mozart, amb les veus de Nicole Car, Serena Malfi, Heidi Stober, Ben Bliss, Luca Pisaroni i Sir Gerald Finley, amb el Cor i Orquestra de l'Òpera Metropolitana de Nova York dirigits per Harry Bicket. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

Catalunya Música ofereix la transmissió en diferit d'aquesta òpera gravada al teatre nord-americà el 4 de març per les emissores membres de la Unió Europea de Radiodifusió, entre les quals hi ha Catalunya Música. En aquesta ocasió el repartiment de les parelles de joves amants són: la soprano Nicole Car, la mezzosoprano Serena Malfi, el tenor Ben Bliss i el baix baríton Luca Pisaroni, amb el gloriós baix baríton Gerald Finley com el cínic Don Alfons i l'encantadora soprano Heidi Stober com la criada despistada. La direcció musical l'ha assumit Harry Bicket i es tracta d'una coproducció de l'òpera metropolitana i l'òpera nacional anglesa

"Cosí fan tutte" és una de les tres òperes (juntament amb "Don Giovanni" i "Les noces de Fígaro") que Mozart va compondre a partir d'un llibret de Lorenzo da Ponte, inspirat en textos de Boccaccio, Shakespeare i Cervantes, i es va estrenar a Viena el 26 de gener de 1790. El tema central de l'argument és el canvi de parelles o la infidelitat de les dones. Un tema que es remunta a la tradició literària més antiga, amb bons exemples al "Decameró" de Boccaccio. L'acció de "Così fan tutte" se situa a Nàpols al segle XVIII, amb la juguesca que fan dos oficials, Ferrando i Guglielmo, convençuts que les seves dones respectives no els seran mai infidels, amb un altre cavaller, de nom Don Alfonso, que manté que totes les dones són igualment volubles, i els assegura que les seves dones els seran infidels abans que passin 24 hores.

Aquesta transmissió en diferit estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut