Canvis de programació a TV3 i Catalunya Ràdio pel seguiment de l'actualitat amb motiu del coronavirus

TV3 i Catalunya Ràdio han decidit una nova reorganització dels seus canals per garantir una informació de qualitat, puntual i rigorosa de tota la actualitat entorn a la crisi del coronavirus, en un moment molt delicat de l'evolució de la pandèmia que exigeix unes mesures tan dràstiques com inèdites pel conjunt de la societat.

A partir de dilluns, TV3 i el 3/24 emetran en "simulcast" tot el dia. Començarà amb franges informatives que aniran fins el "Planta Baixa", que avançarà l'hora d'entrada. A continuació agafarà el relleu el "TN Migdia" que avançarà també la seva hora habitual d'emissió i tindrà una durada de 90 minuts. Després, s'oferiran dos capítols de "Cuines" que donaran pas als habituals de les tardes, "Tot es mou" , seguit de l'"Està passant".

A la nit el "TN Vespre" s'emetrà a la seva hora habitual, a les 21.00 i s'allargarà fins les 22.30, hora en què entrarà el prime time amb la programació diari, i al final de la qual s'oferirà una altra franja d'informació fins les 6 de l'endemà. A banda, en els moments que es cregui necessari, s'inclouran noves edicions dels programes "Volem saber" en el format que requereixi l'actualitat del moment.

Pel que fa a Catalunya Ràdio s'ha pres la mesura d'allargar el "Catalunya Nit", i en el cas d'iCat i Catalunya Música, fer una programació enregistrada en la que ja s'estava treballant els últims dies en previsió del que pogués passar. Aquests continguts inclouran no només programació musical; també oferirà reemissions de contingut cultural en les franges on habitualment s'estrenen programes d'aquestes característiques.

A més, aquest diumenge Catalunya Ràdio estrena un "Ciutat Maragda" especial de dues hores on es recollirà la inquietud del sector cultural davant la crisi del coronavirus.

Aquestes són les novetats d'avui pel que fa la  programació en aquest context d'emergència on cal que els mitjans públics compleixin amb la seva missió d'oferir informació de qualitat a la ciutadania com a pilar bàsic de la seva essència, però a més proporcionar-los moments de distensió, amb programació que permeti entretenir. I a més, també s'ha dissenyat de manera que es preservi al màxim la seguretat laboral dels professionals dels mitjans.

tv3.cat

catradio.cat

 

Anar al contingut