Antoni Castells admet que el PSOE podria tancar un acord de finançament sense Catalunya

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller d'Economia, Antoni Castells, admet que el govern central podria tancar l'acord de finançament amb totes les comunitats autònomes excepte Catalunya, però diu que seria un "fiasco"

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha admès per primera vegada que el govern del PSOE podria tancar un acord de finançament amb totes les comunitats autònomes excepte Catalunya. En una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Castells ha reconegut que és un escenari possible tot i que no ho desitja. Segons ha dit, "teòricament, des del punt de vista tècnic, podria passar; no crec que passi, però podria passar". Castells afegeix que "un acord sense Catalunya seria un fiasco, un fiasco polític i un fiasco quant a continguts, perquè si avui estem en aquest procés és perquè Catalunya ho va posar sobre la taula". El conseller d'Economia assegura que, malgrat que rebutgin l'última oferta de Madrid, volen continuar negociant, però diu que eternitzar aquesta discussió resulta degradant.
Durant la conversa que ha tingut amb Neus Bonet, Castells ha admès que el tripartit no havia planejat fer pública la xifra de finançament que l'executiu espanyol els ha posat sobre la taula i que ahir va revelar el conseller Joan Saura, per bé que ja tenia assumit que no trigaria a saber-se: "era inevitable, això sí que ho dic, també en descàrrec del senyor Saura, però és evident que no estava previst que anés com va anar; però era bastant inevitable". Aquests comptes preveuen 1.200 euros addicionals el primer any d'aplicació del nou sistema, que augmentarien gradualment fins als 2.000 milions per al tercer any.
Anar al contingut