DIMARTS, A LES 8.30

Anna Cabré, catedràtica emèrita de Geografia i demògrafa, a "Els matins"

Demà, a partir de les 8.30, "Els matins", el programa dirigit i presentat per Lídia Heredia, entrevistarà la catedràtica emèrita de Geografia i demògrafa Anna Cabré, ara que la Generalitat li ha concedit la Medalla d'Or, la màxima distinció catalana. Es comentaran diversos temes com l'envelliment de la població, l'edat cada vegada més tardana de les mares o la immigració.

La tertúlia
Comentaran l'actualitat del dia Josep Lluís Carod-Rovira, Montserrat Nebrera i Sergi Picazo.

Quatre anys de càstig per a l'esport rus
Durant el programa, s'analitzarà la sanció a Rússia en el món de l'esport per dopatge: Rússia queda fora de totes les competicions internacionals durant quatre anys, incloent-hi els Jocs Olímpics de Tòquio, els d'hivern de Pequín, l'Eurocopa i el Mundial. Ho farem amb experts en la matèria i amb Manel Alías des de Moscou.

El fenomen Greta Thunberg
Lídia Heredia parlarà de tot allò que envolta el fenomen Greta Thunberg amb Javier Andaluz, responsable de canvi climàtic d'Ecologistes en Acció i veterà activista en el sector, i amb Maria Serra, activista de Fridays for Future.

La tria d'en Pàmies
Sergi Pàmies ha escollit dues enquestes que comentarà des del seu punt de vista, una feta per El País sobre el canvi climàtic i les mesures urgents per combatre l'escalfament global, i una altra publicada per El Periódico sobre els turistes que visiten Barcelona i repeteixen.

El llenguatge a les xarxes
A l'espai de xarxes, Juan Soto Ivars vindrà acompanyat de la realitzadora Marga Almirall, autora d'un curt documental, "Estimada (vida) diària", que compara el llenguatge de les "youtubers" amb el del seu diari personal quan era adolescent.

tv3.cat/elsmatins
facebook.com/elsmatins
twitter.com/elsmatins

Anar al contingut