Sala de "Las Meninas". Museu Picasso de Barcelona. Foto: Ronald Stallard ©Successió Picasso

Acord de col·laboració entre la CCMA i la Fundació Museu Picasso per a la difusió de les activitats del Museu i per a la producció de programes audiovisuals

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació Museu Picasso de Barcelona han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu la promoció i difusió de les activitats del Museu Picasso de Barcelona i la creació de producció audiovisual, com el programa de televisió "Un passeig pel Museu Picasso" o el podcast de ràdio "Picasso. Els quaderns".

Segons aquest acord, que té una durada de dos anys, els mitjans de la CCMA, a través dels diferents programes i espais, difondran les activitats organitzades pel Museu Picasso de Barcelona, el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso.

 

Fins al 4 d'abril, el Museu acull l'exposició "Picasso. Els quaderns", coincidint amb el 50è aniversari de la donació que va fer Picasso a la ciutat de Barcelona de dues-centes trenta-sis pintures, mil cent quaranta-nou dibuixos, disset quaderns, quatre llibres de text, dos gravats, quaranta-set obres d'altres artistes i objectes diversos que havien sigut custodiats per tres generacions familiars.

 

En el marc d'aquest 50è aniversari, es produirà el programa de televisió "Un passeig pel Museu Picasso", que Televisió de Catalunya emetrà pròximament i on l'espectador podrà gaudir d'una visita especial al Museu. Aquesta excepcional visita inclourà una visió detallada d'algunes de les obres de Picasso exposades, així com tota una sèrie d'informació i activitats artístiques complementàries, com ara cant o arts escèniques, que en faran una experiència encara més enriquidora.

 

Coincidint amb l'aniversari i amb l'exposició, Catalunya Ràdio ha produït el podcast "Picasso. Els quaderns", format per 8 capítols i que està disponible a la web de l'emissora des del gener passat i als canals de comunicació propis del Museu. En aquesta col·lecció de podcast, hi intervenen experts del Museu i col·laboradors externs que reflexionen sobre l'obra de Picasso. Els vuits capítols tracten sobre els quaderns, les acadèmies, el pare, la mare, les germanes, els autoretrats, les figures i conjunts i els paisatges de Picasso.

 

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les més de 4.000 obres que componen la col·lecció permanent. El Museu Picasso, inaugurat el 1963, revela també el seu vincle amb Barcelona: un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort.

 

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

 

ccma.cat

museupicasso.bcn.cat 

Anar al contingut