Al-Aaiun

El Marroc trasllada a comissaria tres periodistes espanyols que havien entrat a Al-Aaiun

La policia marroquina trasllada a una comissaria tres periodistes espanyols que han aconseguit trencar el bloqueig informatiu de Rabat i han entrat a Al-Aaiun. Segons han relatat els professionals, els agents han entrat a l'hotel en què estaven i els han obligat a pagar la factura i acompanyar-los a les instal·lacions policials. Els periodistes que han aconseguit entrar a Al-Aaiun són Àngels Barceló, Ángel Cabrera i Nicolás Castellano, de la cadena SER.

Actualitzat
L'emissora explica al seu web l'episodi. Els periodistes han explicat als agents que ja havien informat el ministeri marroquí de Comunicació que es trobaven a la capital del Sàhara Occidental, que havien demanat una entrevista amb el governador civil i que no havien sortit de l'hotel fins a obtenir-ne l'autorització. Els tres implicats, però, han explicat que sospiten que els expulsaran.

Els professionals van arribar aquest dimecres a Al-Aaiun per cobrir els incidents entre la policia marroquina i els saharauis i van trencar el bloqueig informatiu imposat per Rabat, que no permet als periodistes anar a la capital del Sàhara Occidental. De fet els impedeix entrar per carretera i per aire, malgrat la petició de la ministra d'Afers Exteriors espanyola, Trinidad Jiménez, perquè deixin treballar els periodistes i permetin que s'informi amb transparència.
Anar al contingut