Madrid

Zapatero justifica la reforma laboral per evitar acomiadaments

L'endemà de tirar endavant la reforma laboral, José Luis Rodríguez Zapatero ha fet balanç de la feina de l'executiu central en el primer semestre de l'any. Ho ha fet després del Consell de Ministres, l'últim abans de les vacances d'estiu. Després de manifestar que s'està recuperant la confiança i l'estabilitat dels mercats, Zapatero ha defensat la gestió de l'executiu, que ha portat a terme unes polítiques marcades per l'austeritat, les reformes i la cohesió social, segons ha destacat. En la seva compareixença, el president ha defensat que la reforma laboral té com a principal objectiu evitar acomiadaments. A més, ha avançat que en el pròxim Consell de Ministres s'aprovarà prorrogar l'ajuda de 426 euros per als aturats que ja se'ls ha acabat el subsidi, i ha anunciat uns pressupostos pel 2011 "restrictius i austers".

Actualitzat
"La reforma laboral té com a principal objectiu evitar acomiadaments i augmentar l'estabilitat de treball." Amb aquesta contundència ha defensat Rodríguez Zapatero la reforma laboral només un dia després que la Comissió de Treball del Congrés aprovés l'esmena sobre les causes que justifiquen l'acomiadament objectiu, entre les quals s'inclouen quan una empresa registri pèrdues o les prevegi o vegi reduïts els seus ingressos de forma persistent. El president ha afegit que aclarir les causes econòmiques que permetran l'acomiadament donarà seguretat jurídica i afavorirà la contractació, i ha insistit que l'esmena només permet acomiadar en el supòsit que l'empresa no sigui viable.

També per fomentar la contractació, el president espanyol ha anunciat que portarà a terme una "reforma en profunditat" de les polítiques actives de treball, perquè els serveis públics de col·locació, ha admès, "estan lluny del que desitgem com a país". En la compareixença en què ha fet balanç de la gestió del govern durant la primera meitat de l'any, Zapatero ha explicat que la reforma de les polítiques actives de treball "és necessària per millorar la capacitat d'enllaçar les demandes amb les ofertes de treball i assegurar que els treballadors i, especialment els aturats, reben la formació i estan capacitats per participar el nou model productiu".

Tanmateix, el cap de l'executiu ha admès les deficiències dels serveis públics de treball per afavorir el suport dels treballadors, la creació de treball o gestionar amb més eficàcia la intermediació i la formació. I, per tant, ha insistit en la necessitat d'aquests "canvis significatius" que es portaran a terme. "La reforma laboral, el nou model productiu i la millora de l'economia, és el gran repte que té la societat per afavorir la creació de treball", ha insistit el president espanyol. I és que, per Zapatero, el gran repte i preocupació de la societat espanyola és l'atur, que se situa al voltant del 20%. Tot i això, ha destacat la recuperació de l'economia espanyola.

El cap de l'executiu ha avançat que en el pròxim Consell de Ministres, del 20 d'agost, s'aprovarà una pròrroga de l'ajuda de 426 euros per als aturats que ja se'ls ha acabat el subsidi. Els seus efectes, però, ja seran efectius des del 16 d'agost.

En la mateixa línia, el president ha anunciat que els pressupostos de 2011 seran especialment restrictius i austers, i ha destacat que la reducció de la despesa de cada ministeri se situarà al voltant del 15%. També ha destacat les polítiques l'estabilitat i solvència de l'economia.

Després de manifestar que s'està recuperant la confiança i l'estabilitat dels mercats, Zapatero ha defensat la gestió del seu executiu, que ha portat a terme unes polítiques marcades per l'austeritat, les reformes i la cohesió social, segons ha destacat. Ho ha dit en la compareixença que ha fet després de l'últim Consell de Ministres abans de les vacances d'estiu.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut