Barcelona

Mas adverteix Zapatero que no compti amb CiU si s'acaba amb la descentralització

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, no es creu la voluntat expressada pel president espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, de recuperar per altres vies els aspectes retallats de l'Estatut. Mas ha recordat a Zapatero que la seva estabilitat parlamentària depèn, en bona part, dels diputats de CiU. Per això ha llançat un clar advertiment al PSOE i el PP: no podran comptar amb la federació nacionalista per governar Espanya mitjançant un eventual diàleg o possibles acords si consideren que la sentència del Tribunal Constitucional posa fi al procés de descentralització autonòmica emprès el 1978.

Actualitzat
Mas ha respost el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que es va mostrar satisfet per la sentència del TC, perquè, segons va dir, "garanteix el màxim autogovern de Catalunya". Un Zapatero que alhora es mostrava disposat a adoptar iniciatives que permetin reforçar el desenvolupament de l'Estatut.

Per Mas, les paraules del cap de l'executiu són "manifestacions clarament impròpies d'un president del govern que va votar a les Corts l'Estatut", ja que "li sembla bé una sentència que altera i en part desnaturalitza el text a què ell mateix va donar suport". La reacció de Rodríguez Zapatero a la sentència transmet una mica de "frivolitat" i fins i tot "un punt de cinisme", sobretot quan va demanar calma als partits catalans davant la seva resposta al TC, ha afegit Mas.

A més, el líder de CiU ha advertit Rodríguez Zapatero que sigui "extremadament prudent", "mesuri molt bé les seves paraules" i sigui molt conscient de la seva "extrema debilitat". En aquest sentit, ha recordat que la federació nacionalista ja li va "salvar el cap" quan va permetre l'aprovació del seu pla d'ajust i podria forçar en qualsevol moment la caiguda del govern: "Que consti que això no és una amenaça, és una advertència", ha sentenciat.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut