Fèlix Millet després de declarar davant la jutge que instrueix el cas.
Fèlix Millet després de declarar davant la jutge que instrueix el cas.
Barcelona

Contradiccions i manca de precisió en les compareixences davant de la jutge de Millet i Montull

La compareixença de Fèlix Millet i Jordi Montull aquest dijous, davant de la jutge que investiga el cas de l'hotel del Palau ha estat plena de contradiccions i imprecisions. En el cas de Millet, l'intensiu interrogatori del fiscal no ha servit per aconseguir que l'exdirector del Palau aporti detalls sobre el cas i simplement s'ha limitat a respondre amb respostes del tipus "no ho sabia" o "ho desconeixia". Per contra, Montull ha donat algunes dades, però moltes contràries a les que ha declarat Millet. Per tot això, i per evitar la possibilitat que algun dels dos posi impediments a la investigació, la jutge ha considerat que el millor és que estiguin a la presó mentre duri la instrucció del cas.

Actualitzat
Fèlix Millet i Jordi Montull han estat empresonats a Can Brians 2 després que aquest dijous la seva compareixença no convencés la jutge que instrueix el cas de l'hotel que tots dos volien construir davant del Palau.

Durant la seva declaració, Millet ha donat molt poques explicacions i ha evitat entrar en matèria a través de respostes del tipus "no ho sabia" o "ho desconeixia". Per contra, Jordi Montull ha aportat força informació, i fins i tot ha explicat que va trucar a l'arquitecte Carlos Díaz, soci d'Òscar Tusquets, per demanar-li que presentés a la jutge una factura per valor de 900.000 euros, que haurien cobrat els arquitectes en concepte d'honoraris, uns diners que Olivia Hotels hauria pagat a la fundació però que mai es van ingressar. En aquest cas, a més, l'arquitecte Carlos Díaz ha reconegut a TV3 que durant els últims dies ha rebut diverses trucades de Montull i ha assegurat que el seu despatx mai ha fet feines per al Palau que justifiquessin una factura tan alta.

La compareixença de Millet i Montull però, ha estat plena de contradiccions. Mentre que l'exdirector del Palau de la Música ha explicat que ja sabien que caldria una permuta d'usos dels edificis per construir l'hotel, Montull ha assegurat que no ho sabien però que algú de l'Ajuntament els va dir que els oferiria o bé uns edificis de l'Ajuntament o bé de la Generalitat per fer aquest canvi d'usos.

D'altra banda, Montull també ha reconegut que ell mateix va comunicar a la Generalitat i a la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, que el propietari de l'hotel era Olivia Hotels i no ells.

Amb l'argument d'evitar que ni Millet ni Montull pugin influir en els testimonis o en els possibles imputats que siguin cridats a declarar, i després d'un seguit de declaracions contradictòries i imprecises, la jutge que instrueix el cas ha decidit decretar presó per als dos principals acusats fins que s'acabi d'instruir la causa.
Anar al contingut