Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Barcelona

Un mes després del segrest de tres cooperants a Mauritània continuen les negociacions per alliberar-los

Ja fa un mes del segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània per part de la branca d'Al-Qaeda al Magreb. El govern espanyol està negociant amb molta discreció l'alliberament d'Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alicia Gámez, que haurien estat traslladats a Mali, juntament amb un ciutadà francès.

Actualitzat
El govern espanyol manté la política del silenci i la discreció sobre la situació dels tres voluntaris catalans segrestats a Mauritània.

Francesc Osán, el director de la Caravana Solidària a l'Àfrica Occidental, on participaven els tres catalans segrestats, ha confirmat que l'executiu de Zapatero ha començat a fer les primeres negociacions per alliberar-los.

S'apunta que un dels antics dirigents de la rebel·lió tuareg, anomenada els "homes blaus", estaria fent de mediador entre els islamistes i els governs espanyol, de Mali -on es creu que han estat traslladats els catalans- i de França, ja que el grup terrorista també té retingut un ciutadà francès.

Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alicia Gámez van ser segrestats a prop de Nouakchott, la capital mauritana. Tots 3tres formaven part d'un comboi que transportava ajuda humanitària per a projectes de codesenvolupament al Marroc, al Senegal, Mauritània i Gàmbia.

Anar al contingut