Moscou

Gaddafi arriba a Moscou per comprar armes i tecnologia nuclear pacífica

El líder libi, Moammar al-Gaddafi, comença aquest divendres una visita històrica a Rússia, la primera des de la caiguda de l'antiga Unió Soviètica. Amb aquest viatge, Gaddafi pretén reforçar els llaços comercials i la cooperació energètica amb el Kremlin, així com ara concretar la instal·lació d'una base naval russa en aigües del país nord-africà.

Actualitzat
El líder libi es reunirà aquest dissabte amb el president rus, Dmitri Medvédev, que l'havia invitat a visitar oficialment Rússia. Una invitació que també li va oferir Vladímir Putin, quan era president, en la visita oficial que va fer a Trípoli fa mig any.

Segons fonts líbies, està previst que en el decurs de la visita oficial de tres dies es firmi un acord de cooperació nuclear amb finalitats pacífiques, mentre que fons russes posen l'accent en el desenvolupament de les relacions bilaterals i l'intercanvi d'opinions sobre la situació internacional.

Segons fonts periodístiques, Gaddafi vol negociar amb Moscou la compra d'armes per un valor superior als dos mil milions de dòlars per modernitzar l'obsolet armament soviètic de l'exèrcit libi, així com oferir una base de suport a las flota russa en el port de Bengasi.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut