Barcelona

Mas-Colell diu que Montoro posa en risc els serveis públics si manté l'asfíxia financera

El conseller d'Economia assegura que l'any que ve els funcionaris catalans cobrarien la paga extra si augmentessin els ingressos provinents de l'Estat

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dilluns, a "L'entrevista de l'estiu" de TV3 i el canal 3/24, que el govern espanyol posa en perill els serveis públics si manté l'asfixia financera sobre les comunitats autònomes, que són les que paguen els serveis bàsics dels ciutadans, com la sanitat o l'ensenyament. Mas-Colell ha dit que no es vol plantejar que l'Estat no augmenti els ingressos per l'any vinent i ha assegurat que no es pot repetir la situació d'aquest any, i que s'ha d'acabar l'asfíxia econòmica amb què Madrid sotmet les autonomies. Segons el conseller: "Nosaltres reclamem, certament, un finançament més elevat per a Catalunya. Però això és el que ens correspon. Si ens diuen, dia si dia no, que som tan espanyols com el que més, doncs que ens tractin com a espanyols."

Precisament, dels diners que Madrid destini a les comunitats autònomes per a l'any que ve dependrà que els funcionaris catalans recuperin la paga extra que van perdre fa tres anys. Mas-Colell ha fet aquesta reflexió: "Considerem altament desitjable poder recuperar per al 2015 la paga doble dels funcionaris públics. És molt altament desitjable. A més a més, considerem desitjable poder augmentar altres partides perquè els serveis públics que reben els catalans puguin estar al nivell adequat."

Sobre les balances fiscals que ha de publicar el ministeri d'Hisenda, Mas-Colell diu que el dèficit fiscal de Catalunya ja "el reconeix tothom". Admet, però, que el govern espanyol podria evitar aquest dimecres fer el càlcul d'aquest dèficit per a Catalunya. "Si el calcula -afirma Mas-Colell- ja pot tenir per segur que li donarà que hi ha dèficit fiscal". Sobre aquesta qüestió, el conseller ha dit que el govern català ja ha guanyat la batalla de la credibilitat: "La batalla fonamental ja l'hem guanyada. I és la batalla de les dades. Les dades són públiques, estan disponibles. Tothom pot fer els seus càlculs".

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut