Girona

ERC demana ser a Europa "per dir que no volem ser súbdits, sinó ciutadans"

Actualitzat

ERC ha obert la campanya de les eleccions europees a Girona amb una defensa aferrissada del camí cap a la independència. "Volem ser a Europa per dir que no volem ser súbdits, sinó que volem ser ciutadans", ha afirmat el candidat republicà, Josep Maria Terricabras, que ha destacat que ERC té com a únic objectiu "servir el poble". Tot plegat, per poder combatre "les desigualtats" i tenir un país més "habitable i compromès".

Davant les bones perspectives electorals que els sondejos atorguen als republicans, Terricabras ha dit que "les enquestes s'han de prendre amb molt de compte" i, més que superar CiU com a força més votada a Catalunya, ha desitjat "que les forces que han acordat pacíficament data i pregunta facin un gran resultat" el proper 25 de maig. La coalició d'ERC i Nova Esquerra Catalana volen fer pressió a Brussel·les perquè el Parlament Europeu faci "una crida perquè el govern espanyol faciliti que es pugui votar" el proper 9 de novembre.

El candidat republicà ha recordat que "el 70 o el 75 per cent de les nostres activitats quotidianes està condicionat per la Unió Europea" per reivindicar la importància d'acudir a les urnes.

Un tàndem Terricabras-Maragall

Terricabras, que és filòsof i aquest dijous ha impartit la que podria ser la seva última classe, és un cap de llista nou per a ERC, que ha obert campanya a la ciutat del candidat. Aquest independent comparteix cartell amb l'exconseller socialista i dirigent de Nova Esquerra Catalana Ernest Maragall, que ha dit que s'adreçaran als socialistes catalanistes desencantats amb el PSC. 

Terricabras encapçala el repte de presentar-se a unes eleccions europees sense que Esquerra formi part d'una coalició amb partits bascos i gallecs, cosa que l'obligarà a sumar per si mateixa molts més vots per obtenir escons.

La dinàmica política ha fet que ERC sigui soci de legislatura i, alhora, segons apunten les enquestes, principal contrincant de CiU en aquesta campanya. Amb l'eslògan "Comencem el nou país. Ara, a Europa", ERC vol evidenciar en aquesta campanya que la seva principal prioritat és la culminació del procés sobiranista i el camí cap a la independència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut