Barcelona

Turull, Rovira i Herrera defensaran que la consulta és una qüestió de voluntat política i no de legalitat

Aquest és el missatge que Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera defensaran demà al Congrés

RedaccióActualitzat

Els tres diputats del Parlament que demà defensaran al Congrés el traspàs de la competència per fer la consulta refermaran el missatge que es tracta d'un problema de voluntat política, i, no de legalitat. Ho han explicat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio". Tots tres consideren que el dret a decidir és l'única opció possible després d'haver esgotat totes les vies per millorar l'encaix de Catalunya amb Espanya.

Segons Marta Rovira, d'ERC: "No notem que tinguem un estat al nostre costat. De vegades ens sembla que tenim un estat a la contra, de manera permanent i sistemàtica. Per tant, no és aquell estat que construirem i aquell nou país millor que voldríem. Els hi volem dir perquè som allà, perquè hem arribat a un esgotament polític, amb una frustració brutal".

Jordi Turull, de CiU, ha remarcat el gran suport que té el procés sobiranista a Catalunya des de diferents sectors i partits. Per això assegura que no cal que sigui el president Mas qui el defensi al Congrés. "Aquest no és un procés que tingui un nom i un cognom. Aquest és un procés que té centenars de milers de noms i cognoms. Han d'entendre que això és un moviment que va de baix cap a dalt, i nosaltres representem aquesta transversalitat". Turull també ha fet un advertiment: "Ells el que volen és un acte ja no sé si d'humiliació al procés a través de la figura del president, i ahir mateix el president va dir que això nosaltres no els hi podem donar perquè no és el procés d'una persona ni dels partits que som aquí. Va molt més enllà I si van per aquí crec que s'equivocaran moltíssim".

Des d'ICV, Joan Herrera també ha dit que volen deixar clar que qui diu no a tot és el govern espanyol. I en aquest sentit, assegura que en cap moment s'ha ofert diàleg: "Cal encarar un debat democràtic i polític, al contrari del que estan fent". Herrera subratlla que no hi ha cap altre camí que no passi per la consulta.

Aquests tres diputats defensaran demà dimarts a la tarda al Congrés la petició del Parlament de la transferència de la competència per poder convocar la consulta. Tindran 30 minuts, 10 minuts cadascú, per exposar els seus arguments.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut