Barcelona

Jaume Collboni guanya la segona volta de les primàries per 500 vots i serà l'alcaldable del PSC a Barcelona

Jaume Collboni ha obtingut 2.980 vots i Carmen Andrés, 2.493, en unes primàries del PSC amb una caiguda de la participació de 2.000 persones respecte a la primera volta

RedaccióActualitzat

El PSC ja té candidat a alcalde per Barcelona: Jaume Collboni. L'exdiputat s'ha imposat a la segona volta de les primàries obertes socialistes a la ciutat, com ja va fer a la primera volta. Collboni s'ha imposat per uns 500 vots a la regidora Carmen Andrés per encapçalar la llista electoral del partit per Barcelona. La participació ha caigut de 2.000 persones respecte a la primera volta.

Jaume Collboni ha obtingut 2.980 vots i Carmen Andrés, 2.493. Collboni sortia com a favorit i s'esperava una victòria per un marge més ampli. Tot i això, l'exdiputat s'ha imposat a 25 de les 30 meses repartides per tot Barcelona i a nou districtes de la ciutat.

"No ho dubteu, guanyarem l'alcaldia el 2015"

El nou líder del PSC de Barcelona demana a la militància que mantingui viu l'esperit de les primàries per guanyar l'alcaldia. En el seu discurs després de guanyar les primàries, Jaume Collboni ha assenyalat que "és l'hora del projecte socialista de Barcelona, de fer un projecte socialista genuïnament barceloní, fet des de Barcelona, per la gent de Barcelona i pensat per a la gent de Barcelona".

Davant d'unes 200 persones, Collboni ha reivindicat que "si aconseguim que això no es pari i aquest procés sigui imparable, no ho dubteu, guanyarem l'alcaldia el 2015". El flamant alcaldable considera que "Barcelona necessita una alternativa, la democràcia necessita una alternativa, un projecte sòlid, igualitari, que no només posi la ciutat entre les millors del món, sinó que estiguem orgullosos que sigui una ciutat que progressa en igualtat i ningú no es quedi enrere".

Finalment, Collboni ha reivindicat les primàries del PSC. Assegura que, ara sí, els socialistes poden dir "amb el cap ben alt que aquest projecte polític, aquesta ciutat ha donat una vegada més una lliçó de democràcia avançada, d'arriscar-se, d'obrir la participació i dir a la gent que vingui amb nosaltres a construir la Barcelona del futur".

2.000 persones menys que a la primer volta

A les set de la tarda han tancat els centres de votació, oberts a dos quarts d'onze del matí. La participació ha caigut en prop de 2.000 persones respecte a la primera volta. Un total de 5.534 persones han anat a votar.

Segons fonts del PSC han acudit a les urnes 1.227 militants, 641 simpatitzants i 3.666 ciutadans ni militants ni simpatitzants. Els percentatges de participació són similars als de la primera volta, amb un 66% de votants no vinculats al PSC.

Sense incidents ni polèmica

La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat. No s'han reproduït els fets que van encendre la polèmica que hi va haver la setmana passada en la primera volta, amb votants de la comunitat pakistanesa. Aquest dissabte no s'han vist immigrants votant en grup i, de fet, als punts on es va registrar més vot estranger a la primera volta avui hi ha hagut una gran caiguda de participants immigrants.

Per evitar problemes, els organitzadors han ofert traductors d'àrab i urdú als barcelonins d'origen estranger que participin en la votació en els tres punts amb més afluència de votants estrangers: a Ciutat Vella, Ciutat Meridiana i Trinitat Vella.

Els dos candidats, l'exdiputat Jaume Collboni i la regidora Carmen Andrés, han votat al matí i han defensat la netedat del procés electoral. En el moment de dipositar el vot, Collboni ha defensat les mesures amb què l'Autoritat Electoral ha facilitat la participació, i Andrés ha afirmat que està totalment segura que el procés serà net i rigorós, ja que s'hi han posat els mecanismes necessaris.

Segons les previsions del partit, les xifres definitives de participació les tindrem al voltant de quarts de vuit, i el nom del futur alcaldable del PSC per Barcelona se sabrà cap a dos quarts de nou del vespre.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut