Barcelona

El Saló del Manga arrenca una nova edició dedicada a l'esport

La relació de l'esport amb el manga és l'eix central del certamen, que espera rebre més de 100.000 visitants. Serà a la Fira Barcelona de Montjuïc fins diumenge amb el doble d'espai i amb més expositors.

RedaccióActualitzat

El Saló del Manga arrenca a partir d'aquest dijous a la Fira de Barcelona de Montjuïc una nova edició que espera rebre més de 100.000 visitants després del rècord de l'any passat. La relació d'aquest gènere amb l'esport centra el certamen i per això, entre les moltes activitats, es podrà veure l'exhibició de dos lluitadors de sumo.

El Saló del Manga creix any rere any, i guanya espai - passa dels 15.000 als 30.000 metres quadrats - i expositors, un 10% més, fins als 160.

Contra la pirateria

El director del saló, Carles Santamaria, ha explicat que han estat molt selectius a l'hora de triar els expositors amb la intenció de ser més actius contra la pirateria. "Us podem garantir que la pirateria no serà present al Saló perquè des de fa mesos hem realitzat una tasca prèvia que ha fet desistir a molts expositors a participar i hi ha tot un protocol.

"Volem ser un Saló que creixi, però no només en quantitat, sinó també en qualitat", ha afegit.

Ruscalleda i un espai infantil

El cert és que aquest any el Saló ocupa dos pavellons amb exposicions, conferències, àrea de videojocs, zona de gastronomia, amb restauradors com Carme Ruscalleda i un espai infantil.

"L'hem creat perquè ens hem adonat que els que veien Dragon Ball als 90 s'han fet grans i han tingut fills i també els han introduït en el manga i l'anime", ha explicat el director del Saló, que ha afegit: "Pensem que és important que els pares els puguin deixar dues hores mentre ells gaudeixen com autèntics otakus".

L'esport, eix central

Entre les exposicions, hi destaca "Manga en joc", que mostrarà l'Spokon, un subgènere del manga que té com a temàtica els esports. A més, també es podrà veure com dibuixa Yoichi Takahashi, mundialment conegut per ser el creador d'"Oliver i Benji", que oferirà una classe magistral.

També hi seran presents el Club Esportiu Sabadell i el Club Joventut de Badalona, que ha convocat un concurs per crear la seva nova mascota.

Tot plegat fins diumenge 3 de novembre, el paradís dels otakus, els seguidors del manga i l'anime, ja està a punt.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut