Els pares adoptius de la nena morta a Galícia. (Fotos: EFE)
Els pares adoptius de la nena morta a Galícia. (Fotos: EFE)
Santiago de Compostel·la

El pare de la nena de 12 anys trobada morta a Galícia, imputat i detingut

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha imputat el pare de la menor que va aparèixer morta amb signes de violència a prop de Santiago de Compostel·la i n'ha ordenat la detenció. Tant ell com la mare de la nena, que era adoptada, estan imputats pel seu assassinat.

RedaccióActualitzat
El pare de la nena de 12 anys que va aparèixer morta en un municipi pròxim a Santiago de Compostel·la aquest cap de setmana ha estat imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia i posteriorment detingut, segons informa l'agència EFE. El jutge l'havia imputat prèviament, però havia quedat en llibertat fins que se n'ha ordenat la captura. La detenció s'ha produït després de l'escorcoll a una casa a Montouto, propietat de la mare de la menor i situada en una zona pròxima a la pista forestal en la qual va aparèixer el seu cadàver.

Alfonso Basterra, pare adoptiu de la nena, estava separat de la mare adoptiva, Rosario Porto. La Guàrdia Civil va arrestar dimarts la dona per les "incongruències" i "contradiccions" del seu relat. Els dos progenitors estan imputats per l'assassinat de la menor.

La Guàrdia Civil ha sol·licitat també les gravacions de les càmeres de seguretat dels establiments pròxims a aquest immoble.
Anar al contingut