Jerusalem

Els palestins acusen Israel de torpedinar les converses de pau amb l'anunci de noves construccions

L'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OLP) ha acusat Israel d'intentar torpedinar les negociacions de pau que començaran dimecres amb l'anunci de la construcció d'un miler d'habitatges en territori ocupat.

RedaccióActualitzat
Els palestins se senten enganyats. L'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OLP) ha acusat Israel d'intentar torpedinar les negociacions de pau que començaran dimecres amb l'anunci de la construcció d'un miler d'habitatges en territori ocupat.

"Israel intenta impedir que se celebrin les negociacions", ha considerat el negociador Mohamed Shtaye en un comunicat difós per l'Oficina de Negociacions de l'OLP. "És clar que el govern israelià està intentant, de forma deliberada, sabotejar els esforços internacionals i dels EUA per reprendre les negociacions amb l'aprovació de nous habitatges en els assentaments a només tres dies de la primera trobada palestinoisraeliana", ha afegit la nota.

A Jerusalem, Israel construirà 400 cases al sud; 210, al sud-est, i 183, al nord; totes considerades assentaments pel dret internacional.

Però la legislació israeliana els situa dins de la seva jurisdicció sobirana des que es va annexionar la part est de Jerusalem el 1980.

A Cisjordània, la intenció del govern del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, és construir 117 habitatges en l'assentament d'Ariel; 149, al d'Efrat; 92 al de Maaleh Adumim, i 36 al de Beitar Ilit; és a dir, dins dels grans blocs de colònies que Israel aspira a mantenir sota la seva sobirania en cas d'acord de pau amb els palestins.

Segons Shtaye, "Israel continua fent servir les negociacions de pau com una cortina de fum per a les seves activitats de construcció dels assentaments" i ha exhortat a la comunitat internacional que "posi fi a la impunitat d'Israel" perquè la pau només arriba si s'aplica el principi de "justícia".

"Israel sosté que vol negociacins 'sense condicions', però en el terreny és clar que són ells els que les posen", conclou el comunicat.
Anar al contingut