Barcelona

Homs avisa ERC que sense pressupostos no es podrà fer la consulta

El govern manté l'oferta a ERC i el PSC d'un govern d'unitat, tot i que no ha rebut la resposta que esperava. El conseller de Presidència i portaveu de l'executiu recorda als republicans que sense pressupostos no hi ha govern i sense govern no hi ha consulta.

RedaccióActualitzat
La Generalitat manté vigent l'oferta a ERC i el PSC perquè s'incorporin a l'executiu i formin un govern d'unitat, tot i que no ha rebut la resposta que esperava. Davant de les pressions dels republicans perquè es fixin una data i pregunta per a la consulta d'autodeterminació, el conseller de la Presidència i portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha recordat que sense pressupostos no hi ha govern i sense govern no hi ha consulta. Homs també ha defensat, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que l'acord d'estabilitat firmat amb ERC ja inclou la data del 2014.

"El govern no pot estar anar passant els anys sense pressupostos i, per tant, si es vol fer una consulta, bé que es deu necessitar un govern que la convoqui", ha argumentat. Homs ha remarcat que pressupostos i consulta són qüestions "entrelligades".

Homs ha diferenciat aquest fet de l'opinió que els pressupostos que imposa el govern espanyol "són inassolibles", però ha reiterat que el govern buscarà el diàleg i insistirà en una flexibilització del dèficit.

Pel que fa la proposta del PSC, que ha proposat que Artur Mas se sotmeti a una qüestió de confiança per explicar quins serien els continguts d'un govern d'unitat i constatar els suports que tindria, Homs ha afirmat que tot plegat respon a una estratègia tàctica a curt termini.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut