Barcelona

Pere Navarro: "Plantejo avui obertament, i públicament, la necessitat d'abdicació del cap d'Estat"

El líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha demanat l'abdicació del rei Joan Carles. Ho ha dit durant un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona. "Plantejo avui obertament, i públicament, la necessitat d'abdicació del cap d'Estat", han estat les seves paraules.

RedaccióActualitzat
El líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha demanat l'abdicació del rei Joan Carles. Ho ha dit durant un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona. El compte de Twitter de premsa de la cambra ho ha piulat de seguida citant les paraules textuals de Navarro, que expressa la necessitat que el rei abdiqui.




I molts periodistes que seguien l'acte també se n'han fet ressò a les xarxes socials. El mateix Pere Navarro ha explicat després, també amb un tuit, la seva demanda. Diu Navarro que Joan Carles I va contribuir molt, en el seu dia, a la democràcia, però que ara ha arribat l'hora del canvi al capdavant de la monarquia espanyola. "Hem d'afrontar amb urgència la transició del segle XXI, la segona transició al nostre país".


Pere Navarro, que ha sostingut que el relleu s'ha de fer de forma tranquil·la, ha convidat també la monarquia a modernitzar-se i sumar-se a les normes de transparència que reclama la ciutadania. Aquest relleu "respondria a les necessitats dels nostres temps. En cas contrari, molts ciutadans podrien creure que el que tocaria fer seria canviar el mateix sistema monàrquic, i penso que no els faltaria raó si no hi ha una reacció a temps", ha dit Navarro. "No ignoro la polèmica que les meves paraules pugui provocar", ha reconegut, "però estic convençut que cap debat pot defugir-se en aquests moments, i tampoc aquest."

El programa de Catalunya Ràdio "L'oracle", amb Xavier Graset, entrevistarà aquest dijous, a partir de les tres de la tarda, el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Pere Navarro.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut