Alpicat

La jutge rectifica la condemna contra l'alcalde d'Alpicat i només l'inhabilita del seu càrrec al consistori

L'alcalde d'Alpicat podrà continuar al capdavant del Consell Comarcal perquè només necessita el càrrec de regidor. Tot i així, haurà de renunciar a l'alcaldia. De moment s'ha presentat recurs per absoldre tots els acusats imputats del cas.

RedaccióActualitzat
La jutge ha rectificat la condemna contra l'alcalde d'Alpicat i president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré. En un principi, Cabré estava condemnat a 8 anys d'inhabilitació dels seus dos càrrecs, el del consistori i el del consell, i se li imposaven, a més, 8 mesos de presó. Ara es mantindria la condemna d'empresonament però només estaria inhabilitat per exercir el càrrec d'alcalde ja que només amb la funció de regidor podria seguir al capdavant del Consell Comarcal. La informació s'ha explicat en la interlocutòria arran de la demanda de la fiscal perquè es concretessin quins càrrecs afectava la pena de 8 anys d'inhabilitació.

L'alcalde d'Alpicat està acusat d'aprovar una llicència de construcció d'una nau en sòl rústic per a una empresa de transports. El permís anava en contra de la normativa urbanística però la defensa al·lega que estava permès. També s'imposen vuit mesos de presó i es condemna el secretari i l'arquitecte municipal d'aleshores. De moment s'ha presentat recurs per absoldre els acusats i Cabré continua al capdavant de les dues institucions. Convergència Democràtica, partit al qual pertany Cabré, li ha mantingut la confiança en tot moment.
Anar al contingut