Nelson Mandela, en una imatge recent (Foto: EFE)
Nelson Mandela, en una imatge recent (Foto: EFE)
Johannesburg

Centenars d'actes arreu de Sud-àfrica celebren el 94 aniversari de l'expresident Mandela

Uns 20 milions de sud-africans d'arreu del país han cantat alhora la cançó d'aniversari per l'expresident i premi Nobel de la pau. Era el primer de centenars d'actes per celebrar que Mandela fa 94 anys. També se celebra el Dia Internacional de Mandela.

RedaccióActualitzat
Sud-àfrica celebra avui l'aniversari del seu expresident i premi Nobel Nelson Mandela, que fa 94 anys. Centenars d'actes per tot el país serviran per homenatjar el primer president negre de Sud-àfrica, que passa el dia a casa seva, en intimitat i amb la seva família. Mandela viu des de fa uns mesos a Qunu, al sud-est del país, on va passar la infància.

El dia ha començat amb una cançó d'aniversari per a Madiba, nom de l'expresident en la llengua xosa, que 20 milions de sud-africans han cantat alhora arreu del país.

Dia Internacional de Mandela

Coincidint amb l'aniversari, se celebra també el Dia Internacional de Mandela, una iniciativa de l'ONU per animar els ciutadans del món a dedicar 67 minuts a causes socials, un per cada any que el líder sud-africà va dedicar a la lluita contra el racisme i la fi de l'apartheid.
Anar al contingut