El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch
Madrid

Bosch: "Si el PP em veta en la Comissió de Secrets Oficials serà una autèntica caça de bruixes ideològica"

Després de l'anunci que el PP vetarà la presència d'Alfred Bosch, d'ERC, a la Comissió de Secrets Oficials al Congrés dels Diputats, el republicà s'hi ha pronunciat. Per Bosch, que ho ha qualificat d'atemptat a la democràcia, si el veto tira endavant es tractarà d'"una autèntica caça de bruixes ideològica" perquè es farà "per les idees que represento".

RedaccióActualitzat
El diputat republicà ha dit que ERC és una formació democràtica al servei del seu país i no d'Amaiur i ha qualificat la seva exclusió de cop a la democràcia. "En la mateixa línia, ha retret al PP: "Quin numeret han muntat per commemorar el 23-F, però avui s'ha produït aquí un cop contra el funcionament democràtic parlamentari".

Unes paraules que han tingut una ràpida resposta del PP. El popular Rafael Antonio Hernando li ha dit: "Vostè, l'únic que ha fet ha estat incrementar la convicció dels diputats d'aquest grup per per saber que no és la persona idònia". I ha afegit: "Aquí no hi ha vetos a la seva persona, sinó respecte màxim per la democràcia".

En qualsevol cas, el grup d'ICV-EUiA ha advertit al PP que està agafant un camí perillós per a la democràcia.

Tot i ser la persona designada per ser el portaveu del Grup Mixt a la Comissió, el PP vol vetar Bosch perquè creuen que ERC pot passar informació sensible a Amaiur, amb qui comparteix presència al Grup Mixt.

La Comissió de Secrets Oficials controla els fons reservats i té informació de primera mà sobre Defensa i els serveis d'intel·ligència. Per formar-ne part, calen els vots de tres cinquenes parts dels diputats. Si el PP no hi vota a favor, és impossible que Bosch sigui escollit.

Anar al contingut